Ce n-a mai văzut Finlanda! Clanurile de ţigani români s-au bătut cu răngile pentru locurile de cerşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii a două clanuri de romi români s-au urmărit ca-n file şi s-au bătut pe străzile din Helsinki. Ţiganii s-au luat la harţă la împărţitul zonelor de cerşit. Poliţia finlandeză a intervenit, arestând şapte romi.

Bătăia între clanurile ţigăneşti au avut loc în cursul nopţii de luni spre marţi, în zona Gării centrale din Helsinki, relatează „Helsingin Sanomat". Totul a început cu o urmărire pe străzile capitalei finlandeze.

Urmărire ca-n filme

Şapte români de etnie romă i-au urmărit cu maşina pe alţi doi conaţionali. Vehiculul acestora din urmă a rămas blocat în trafic, moment în care urmăritorii au ieşit la atac cu bare metalice. Au spart geamurile maşinii şi i-au bătut pe conaţionalii care voiau să le ia teritoriul de cerşit. Poliţia finlandeză a intervenit şi a reuşit arestarea a şapte suspecţi români. Mare le-a fost mirarea când romii răniţi au refuzat să primească îngrijiri medicale la spital.

Romii din Oltenia, Moldova şi Ardeal îşi dispută Helsinki

Potrivit autorităţilor finlandeze, clanurile care coordonează cerşetoria în Helsinki şi-au împărţit teritoriile. Certurile apar când aceste zone nu sunt respectate. Centrul capitalei finlandeze este controlat de romii din judeţul Gorj, în cartierul Itäkeskus sunt romi veniţi din Ardeal, iar muzicanţii ambulanţi din zona Gării Centrale sunt din Moldova.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite