Ce îi cere Marine Le Pen lui Sarkozy pentru a-l sprijini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lidera partidului francez de extremă dreapta, Frontul Naţional (FN), Marine Le Pen, i-a cerut joi lui Nicolas Sarkozy, să o sprijine la alegerile legislative din luna iunie în situaţia în care candidaţii FN se vor confrunta cu cei socialişti, în schimbul unui apel către propriul electorat pentru a-l vota pe actualul lider de la Elysée.

„Sper ca Sarkozy şi Copé (secretarul general al Uniunii pentru o Mişcare Populară-UMP) să răspundă dacă, în situaţia unui duel între Frontul Naţional şi Partidul Socialist la alegerile legislative, doresc să fie ales un deputat socialist sau unul al Frontului Naţional", a declarat postului de radio RTL candidata extremei drepte la alegerile prezidenţiale, ea situându-se pe poziţia a treia în primul tur de scrutin, cu 17,9% din voturi.

Marine Le Pen a deplâns însă faptul că ambii câştigători ai primului tur, conservatorul Nicolas Sarkozy şi socialistul Francois Hollande, propun proiecte care presupun, în opinia sa, „o dictatură a Uniunii Europene". „Nu va exista o preşedinţie, ci o gestiune vagă sub dictatura Uniunii Europene", a afirmat Marine Le Pen, care se consideră singura capabilă să apere suveranitatea Franţei, acuzându-i şi de „dispreţ" faţă de alegători pe adversarii din turul doi de srutin.

Ea mai crede că voturile pe care Frontul Naţional le-a primit în primul tur al prezidenţialelor au fost motivate de „mânie şi disperare", dar şi de „speranţă şi adeziune faţă de principiile" sale, criticând şi faptul că votanţii săi sunt catalogaţi drept xenofobi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite