Ce găseşte un ofiţer de imigraţie britanic când se întoarce acasă: ţigani români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"O femeie a venit spre uşă îmbrăcată în hainele mele, în timp ce restul stăteau în jurul mesei din sufragerie, bându-mi vinul. Mi-au oferit un pahar de vin şi mi-au spus că sunt din România", spune femeia care lipsise doar un weekend de acasă

O britanică angajată a Agenţiei Vamale - Julia High - a găsit, când s-a întors în propria casă, o familie de ţigani care luaseră locul în stăpânire, îi purtau hainele şi îi băuseră vinul. Ba chiar unul dintre ţigani i-a oferit şi ei un pahar de vin în momentul când a intrat, scrie The Daily Mail. Ţiganii români le-au spus vecinilor mai suspicioşi că fosta proprietară murise şi că ei au închiriat proprietatea din Leytonstone (estul Londrei) de la fiul ei.

Familia de cinci adulţi şi trei copii au ridicat covoarele, au golit frigiderele şi i-au aruncat lucrurile în grădină. Instalaţiile de baie şi de la bucătărie au fost distruse în bună parte, iar computerul şi camerele digitale dispăruseră fără urmă. Julia High, ofiţer de imigraţia, please în week-end să îşi viziteze părinţii. S-ar întors abia luni în casa pe care o deţine de peste 30 de ani şi care probabil că nu mai valorează probabil cât valora înainte de "desantul" ţiganilor, adică 270.000 de lire sterline.
Ea a declarat pentru presa britanică: "O femeie a venit spre uşă îmbrăcată în hainele mele, în timp ce restul stăteau în jurul mesei din sufragerie, bându-mi vinul. Mi-au oferit un pahar de vin şi mi-au spus că sunt din România. Au spus vecinilor că am murit, că au închiriat casa de la fiul meu. Dar eu sunt chiar foarte vie, singură şi nu am niciun fiu".

O vecină a britanicei, Laura Eparu a explicat pentru cotidianul britanic că ea însăşi este româncă. "Mi-am dat seama imediat că sunt ţigani români. Au adus ruşinea asupra ţării noastre".

Britanica a făcut rost imediat de un ordin de evacuare pentru a doua zi şi poliţia a dat afară şatra. Dar femeia va fi nevoită să stea la prieteni pe durata reparaţiilor. "Oamenii aştia tocmai au aruncat la gunoi 30 de ani din viaţa mea. Mă doare sufletul". Iar ieri, ziarul Daily Mail a găsit aceeaşi familie de ţigani două străzi mai jos, într-o casă deţinută de un doctor, care a amânat mutarea pentru a face reparaţiile necesare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite