Cauza exploziei de pe aeroportul din Burgas: o bombă aflată în autobuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul bulgar al Afacerilor Externe i-a transmis omologului său israelian Avigdor Lieberman că explozia produsă, miercuri, într-un autobuz de turişti israelieni pe aeroportul bulgar Burgas a fost provocată de o bombă aflată în vehicul, vorbind despre un bilanţ de șapte morţi, transmite AFP.

"Ministrul Mladenov l-a informat pe ministrul Lieberman că explozia a fost cauzată de o bombă plasată într-un autobuz ce transporta turişti care debarcaseră dintr-un zbor charter din Israel", conform unui comunicat al Ministerului israelian al Afacerilor Externe.

"La faţa locului au fost găsite şase corpuri iar o altă persoană care a fost grav rănită a murit la spital. Două persoane grav rănite se află la terapie intensivă. Aproximativ 30 de persoane sunt spitalizate", conform textului care îl citează pe liderul diplomaţiei bulgare.

El a precizat că 154 de pasageri se aflau în avion, printre care un american, un italian, un slovac, opt copii şi un bebeluş.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a denunţat "o ofensivă teroristă iraniană" după atentat.
"Toate semnele indică spre Iran", a declarat Netanyahu într-un comunicat, notează Agerpres.

Lieberman a ordonat formarea unei celule de criză şi echipe de securitate vor fi trimise în Bulgaria cu avionul în timpul serii, conform radioului public israelian.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite