Caucazul, vânt în pupă pentru John McCain

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul republican la preşedinţia Statelor Unite, John McCain, l-a întrecut pe democratul Barak Obama în preferinţele electoratului, relevă un sondaj de opinie realizat de agenţia

Candidatul republican la preşedinţia Statelor Unite, John McCain, l-a întrecut pe democratul Barak Obama în preferinţele electoratului, relevă un sondaj de opinie realizat de agenţia Reuters, după izbucnirea războiului din Caucaz. Astfel, John McCain este creditat cu 46 de procente în opţiunile de vot ale americanilor, cu cinci procente peste candidatul democrat.

Rezultatele sondajului de opinie sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât în urmă cu doar o lună candidatul democrat era cotat pe primul loc, la o distanţă de şapte procente de fostul erou de război. Mai mult, în primăvară, distanţa dintre Obama şi McCain a atins uneori chiar 12-13 procente.

Obama întârzie răspunsul

Sondajul de opinie relevă faptul că McCain este receptat drept un manager mai bun decât Obama în problemele economice, departament considerat până acum drept o specialitate a democraţilor.

Totodată, sondajul vine pe fondul unei aşteptări îndelungate a presei americane, ce doreşte ca Obama să facă public numele "coechipierului" ce ar urma să devină vicepreşedinte în situaţia în care democratul ar câştiga alegerile.

În timp ce Obama refuză să spună numele, deşi dă de înţeles că s-a decis, McCain a explicat clar că încă nu a hotărât în această chestiune.

Discursul republican a prins

Sondajul a fost realizat imediat după începerea războiului din Caucaz. În acest timp, Obama se afla în concediu în Hawaii, iar McCain oferea interviuri extrem de dure la adresa politicii Kremlinului. De altfel, republicanul este receptat drept un specialist în politică externă, spre deosebire de Obama ce nu deţine experienţă în acest domeniu.

La inversarea de poziţie dintre cei doi au contat şi clipurile electorale republicane, extrem de acide la adresa lui Obama, în care acesta era prezentat drept o "celebritate" lipsită de experienţă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite