Câştigătorul alegerilor prezidenţiale din Mexic vrea o dezbatere cu Washingtonul asupra traficului de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câştigătorul alegerilor prezidenţiale din Mexic, Enrique Nieto Pena, a afirmat, duminică, că e nevoie de o "nouă dezbatere" în lupta împotriva traficului de droguri, dorind ca Statele Unite să joace un "rol fundamental".

"Da, cred că ar trebui să deschidem o nouă dezbatere pentru a răspunde la întrebarea cum să luptăm împotriva traficului de droguri", a afirmat la CNN candidatul Partidului Revoluţionar Instituţional (centru-stânga), declarat oficial câştigător al alegerilor prezidenţiale

Viitorul preşedinte mexican, care va prelua funcţia la 1 decembrie, a spus că "la un nivel personal" nu este în favoarea legalizării. "Dar avem nevoie de o nouă dezbatere", a repetat el.

"Ceea ce căutam în noua noastră strategie este de a adapta ceea ce s-a făcut până acum. Nu este o schimbare radicală", a precizat Pena Nieto.

Una dintre cele mai mari provocări pentru viitorul preşedinte va fi lupta contra violenţei mortale ce îi devastează ţara, datorată în special concurenţei pentru controlul reţelelor de expediere a drogurilor destinate pieţei americane. Violenţa cartelurilor a făcut peste 50.000 de morţi în ultimii cinci ani, aminteşte AFP.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite