Casa Albă face strategii pentru liniştea lui Bush

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sfaturi pentru a-i reduce la tăcere pe opozanţii preşedintelui american Guvernul de la Washington a acceptat, săptămâna trecută, să plătească 80.000 de dolari, drept despăgubire,

Sfaturi pentru a-i reduce la tăcere pe opozanţii preşedintelui american

Guvernul de la Washington a acceptat, săptămâna trecută, să plătească 80.000 de dolari, drept despăgubire, unui un cuplu care a scandat sloganuri anti-Bush. Un purtător de cuvânt al preşedintelui, Blair Jones, a precizat că înţelegerea nu înseamnă că administraţia recunoaşte comiterea vreunei greşeli.

După proces, "The Washington Post" a publicat fragmente dintr-un document intern al Casei Albe în care sunt prezentate cele mai bune strategii pentru "a-i reduce la tăcere" pe opozanţii preşedintelui George W. Bush.

Soţii Jeff şi Nicole Rank au fost arestaţi de poliţie, la Austin, la 4 iulie 2004, în timp ce protestau paşnic faţă de un discurs al liderului american. Motivul arestării a fost respins de un tribunal texan, care a considerat că celor doi le-a fost încălcată libertatea de exprimare. Poliţiştii i-au reţinut pe cei doi pentru că au refuzat să renunţe la tricourile cu mesaje anti-Bush: "Love America, Hate Bush".

Soţii Rank au fost eliberaţi la scurt timp, poliţiştii cerându-şi scuze. Imediat după încheierea procesului, "The Washington Post" a obţinut de la American Civil Liberties Union (ACLU) o copie a unui raport ce cuprinde sfaturi pentru "anihilarea" protestatarilor. Documentul poartă ştampila "Confidenţial - A nu se distribui mai departe".

Indicaţii regizorale

"Când preşedintele este prezent, nimic nu trebuie lăsat la întâmplare, cu atât mai puţin protestele"- aceasta este una dintre indicaţiile adresate echipei de la Casa Albă. Participanţii la discursurile prezidenţiale trebuie selecţionaţi cu grijă, iar agenţii speciali au obligaţia de "a ochi" eventualele pancarde cu mesaje anti-Bush. Cum totul se face cât se poate de discret, protestatarii reuşesc aproape de fiecare dată să înşele vigilenţa celor reponsabili cu buna desfăşurare a evenimentelor.

Agenţi sub acoperire se inflitrează "în poziţii strategice", purtând pancarde cu texte pro-Bush. În momentul în care încep protestele, agenţii din mulţime trebuie să acopere vocile demonstranţilor, strigând cât mai tare: "USA! USA! USA!". Dacă sunt prea mulţi jurnalişti prin preajmă, totul trebuie manevrat cu grijă, pentru ca aceştia să nu suspecteze nimic.

Autorii documentului îi sfătuiesc pe membrii staff-ului de la Casa Albă, pe agenţii Secret Service şi pe poliţiştii locali să evite pe cât posibil plasarea demonstranţilor "recalcitranţi" în raza vizuală a coloanei prezidenţiale. Casa Albă a refuzat să comenteze cuprinsul acestui raport.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite