Casa Albă, obligată prin hotărâre judecătorească să arhiveze e-mailurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un judecător federal american a emis ordin pentru Casa Albă să păstreze copii după toate e-mailurile, măsură împotriva căreia avocaţii Administraţiei Bush au luptat din răsputeri.

Un judecător federal american a emis ordin pentru Casa Albă să păstreze copii după toate e-mailurile, măsură împotriva căreia avocaţii Administraţiei Bush au luptat din răsputeri. Judecătorul districtual Henry Kennedy a hotărât ca Biroul Executiv al preşedintelui să păstreze mesajele, ca urmare a unor procese menite să stabilească dacă ocupanţii Casei Albe au încălcat legea, distrugând unele dintre ele.

Administraţia de la Washington a fost acuzată de două organizaţii, "Cetăţeni pentru Responsabilitate şi Etică" din Washington (CREW) şi "National Security Archive" că a "înlesnit" dispariţia a cinci milioane de mailuri. Ordinul emis de Kennedy, numit în funcţie de fostul preşedinte Bill Clinton, vizează păstrarea unor casete de rezervă, conţinând copii ale mesajelor trimise sau primite de Casa Albă.

Avocaţi ai Departamentului de Justiţie au îndemnat tribunalul să accepte o declaraţie a Casei Albe, prin care se promite păstrarea casetelor de rezervă. CREW şi "National Security Archive" încearcă să determine Administraţia Bush să explice ce s-a întâmplat cu anumite mesaje, în special cele având legătură cu scurgerea de informaţii de acum doi ani, din cazul agentului CIA Valerie Plame. În urmă cu un an, unul dintre consilierii de la Casa Albă a afirmat că mesaje relevante ar fi putut să dispară din cauza unei "probleme de arhivare".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite