Casa Albă a început pregătirile de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, circa 60.000 de vizitatori vor admira bradul cu podoabe ce reprezintă 391 de parcuri naţionale Pregătiri febrile la reşedinţa preşedintelui american, George W. Bush. Prima

Anul acesta, circa 60.000 de vizitatori vor admira bradul cu podoabe ce reprezintă 391 de parcuri naţionale

Pregătiri febrile la reşedinţa preşedintelui american, George W. Bush. Prima doamnă Laura Bush este preocupată zilele acestea de coordonarea decorării Casei Albe şi de meniul recepţiilor de sărbători, la care vor participa circa 20.000 de meseni.

Puiul fript, care nu lipseşte din restaurantele fast-food din SUA, va fi prezent şi la masa de Crăciun, alături de bucate festive, cum ar fi somon fume sau miel fript.

În acest an, decorarea Casei Albe se realizează sub lozinca "Vacanţe în parcurile naţionale". Împodobită cu 260 de metri de ghirlande, reşedinţa prezidenţială de la Washington va fi, de asemenea, ornamentată cu motive ce reprezintă bogăţia acestor spaţii naturale, ce sunt conservate ca nişte comori naţionale în SUA. Laura Bush a mărturisit presei că ideea cu parcurile naţionale i-a aparţinut.

Prima doamnă a Americii a subliniat că decoraţiunile cele mai spectaculoase sunt tablourile realizate de artistul Adrian Martinez, din Pennsylvania, care a mai lucrat pentru Casa Albă cu două ocazii anterioare. În anul 2001, el a fost autorul lucrării "White House Second Floor Corridor" (Coridorul de la etajul doi al Casei Albe), care a fost utilizată pentru decorarea invitaţiei oficiale de Crăciun la reşedinţa prezidenţială.

"Parcurile naţionale sunt reprezentate în întreaga Casă Albă, de la intrarea de est, unde te întâmpină farul de la Capul Hatteras din Carolina de Nord", a explicat Laura Bush. "Când intri, poţi vedea frunzele de aur ale speciei de plopi ce creşte în Munţii Apalaşi… iar când urci la primul etaj, în Cross Hall, întâlneşti faimoasa Statuie a Libertăţii", a adăugat ea.

Fotografiile care în mod normal acoperă pereţii din aripa de est au fost înlocuite cu imagini ale unor preşedinţi americani în timp ce vizitau parcuri naţionale.

S-a calculat că aprox. 60.000 de persoane vor vizita Casa Albă de sărbători, dar numai 20.000 vor gusta din cele 700 kg de fursecuri, peste 270 kg de sparanghel şi circa 1.200 l punci de ou care se vor servi.

Bradul cu scoici

Între decoraţiunile de sărbători de anul acesta, de la Casa Albă, se află şi un brad ingenios împodobit cu o mulţime de scoici de mare, amplasat în Palm Room. Dar atracţia principală rămâne marele pom de Crăciun din Sala Albastră (Blue Room).

Este vorba de un brad de peste cinci metri înălţime, în vârstă de 19 ani, adus din pădurile Laurel Springs, din Carolina de Nord. A fost nevoie să se scoată candelabrul din încăpere pentru ca arborele atât de înalt să încapă.

"Deoarece sărbătorim parcurile naţionale, am trimis globuri mari celor 391 de parcuri şi le-am cerut să caute un artist care să le picteze în stil propriu pentru a le folosi la decorarea bradului", a spus prima doamnă Laura Bush. Timp de săptămâni, 73 de voluntari au lucrat la decorurile de la Casa Albă, împodobind 33 de brazi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite