Casa Albă salută plecarea din China a lui Chen Guangcheng

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Albă a salutat sâmbătă plecarea din China a disidentului Chen Guangcheng spre Statele Unite, care a pus capăt unei luni de tensiuni diplomatice între Beijing şi Washington, relatează AFP.

"Luăm notă de faptul că domnul Chen (Guangcheng), soţia şi cei doi copii ai săi sunt în drum spre Statele Unite. Salutăm această evoluţie şi faptul că el va putea studia aici", a declarat Ben Rhodes, un adjunct al consilierului pentru securitate naţională al preşedintelui Barack Obama, într-o conferinţă de presă, în cadrul summitului G8 de la Camp David.

Disidentul este aşteptat sâmbătă seara la New York, după ce a plecat din Beijing, la bordul unui avion, împreună cu soţia şi copiii săi. Zborul lor urmează să ajungă pe aeroportul Newark la ora locală 18.00 (2.00, ora României).

"Putem confirma că Chen Guangcheng, soţia şi cei doi copii ai acestora sunt în drum spre Statele Unite, cu obiectivul ca el să îşi poată continua studiile într-o universitate americană", a declarat sâmbătă dimineaţa purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat Victoria Nuland.

"Ne exprimăm satisfacţia faţă de felul în care am putut soluţiona această problemă şi susţine dorinţa domnului Chen (Guangcheng) de a studia în Statele Unite", a adăugat ea.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite