Care sunt teoriile conspiraţiei din spatele arestării celui mai cunoscut "violator" din lume: Dominique Strauss-Kahn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai cunoscut "violator" al lumii a fost eliberat. Justiţia newyorkeză i-a redat libertatea lui Dominique Strauss-Kahn, afirmând însă că vor continua cercetările, după ce camerista care îl acuza că şeful FMI ar fi agresat-o sexual s-a încurcat în declaraţii.

Una dintre cele mai şocante ştiri ale acestui an a fost arestarea şefului FMI sub acuzaţia de viol.  Având în vedere funcţia şi prestigiul lui Strauss-Kahn, mulţi s-au îmbulzit să clădească teorii ale conspiraţiei care mai de care mai ciudate.

Doua dintre aceste teorii, printre cele mai credibile şi mai populare, au făcut înconjurul lumii. Prima teorie a apărut după ce a fost făcută publică informaţia conform căreia, cu numai câteva zile înainte de incident, şeful FMI le-ar fi mărturisit jurnaliştilor de la Liberation, într-o discuţie privata, că un scenariu în care i-ar putea fi înscenat un viol nu este chiar aşa de greu de imaginat. Şeful FMI s-a arătat îngrijorat la acea vreme cu privire la loviturile sub centură pe care le aşteaptă de la preşedintele Nicolas Sarkozy, principalul său contracandidat la alegerile din Franţa. "Există trei obstacole în cursa mea pentru preşedinţie: banii (DSK are o avere impresionantă), femeile şi religia", a declarat la acea vreme şeful FMI.

Astfel a apărut teoria conform căreia Nicholas Sarkozy s-ar afla în spatele acestui caz iar el şi oamenii săi i-ar fi înscenat totul.

The European Union Times - Şeful FMI şi un bun prieten al său au fost arestaţi pentru că descoperiseră adevărul cu privire la rezervele de aur ale SUA, susţine un raport al FSB

A doua teorie, foarte populară printre utilizatorii de internet, este cea conform căreia într-un raport emis de FSB (Serviciul Federal de Securitate rus) se spune că şeful FMI ar fi descoperit că tot aurul depozitat în US Bullion Depository, sau Fort Knox, "lipseşte sau/şi nu a fost inventariat". Această teorie se sprijină şi pe faptul că un bancher egiptean, apropiat lui DSK, căruia Strauss-Kahn îi împărtăşise se pare această descoperire, a fost reţinut pentru aceleaşi acuzaţii de viol.

Potrivit acestui raport secret al FSB, Strauss-Kahn a devenit "din ce în ce mai îngrijorat", la începutul acestei luni, după ce Statele Unite au început "să tragă de timp" în legătură cu promisiunea de a livra către FMI 191,3 tone de aur (acord din Al Doilea Amendament semnat de către Comitetul executiv în aprilie 1978) care urmau să fie vândute pentru a finanţa ceea ce se numeşte DST (drepturi speciale de tragere), conceput ca înlocuitor al standardului aurului, potrivit The European Union Times.

Potrivit raportului FSB, Strauss-Kahn şi-a exprimat la acea vreme îngrijorările faţă de oficialii guvernamentali americani apropiaţi de preşedintele Obama. Se pare că surse din CIA (Central Intelligence Agency) i-ar fi furnizat şefului FMI dovezi certe că tot aurul deţinut de SUA "a dispărut".

După ce a primit aceste informaţii din partea CIA, DSK a făcut imediat aranjamente să părăsească SUA, cu destinaţia Paris, însă a fost anunţat de către agenţii care lucrează pentru Direcţia Generală pentru Securitate Externă din Franţa (DGSE) că autorităţile americane vor să îl captureze, aşa că a fugit la aeroportul JFK din New York. Fostul şef FMI a urmat sfaturile agenţii de la DGSE de a-şi lăsa telefonul mobil la hotel, pentru ca poliţia SUA să nu-i poată afla locaţia exactă.Ajuns în siguranţă în avionul Air France cu destinaţia Paris, Strauss-Kahn a făcut greşeala fatală de a suna la hotel şi de a le cere angajaţilor să îi trimită telefonul mobil, pe care îl lăsase în cameră, la reşedinţa sa din Franţa. Astfel, agenţii americani i-au dat de urmă şi l-au putut aresta.

Vladimir Putin, primul lider care susţine teoria conspiraţiei

După ce Putin a citit acest raport al FSB, a ordonat ca acesta să fie postat pe site-ul Kremlin-ului devenind astfel primul lider mondial care susţine faptul că şeful FMI este o victimă a conspiraţiei Statelor Unite.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite