Captură importantă în Italia: patru mafioţi ai Cosei Nostra, arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unui raid într-o vilă din apropierea oraşului Palermo, poliţia italiană i-a arestat pe Salvatore şi Sandro Lo Piccolo, tată şi fiu, membri marcanţi ai organizaţiei Cosa

În urma unui raid într-o vilă din apropierea oraşului Palermo, poliţia italiană i-a arestat pe Salvatore şi Sandro Lo Piccolo, tată şi fiu, membri marcanţi ai organizaţiei Cosa Nostra.

De fapt, Salvatore Lo Piccolo este considerat "moştenitorul" lui Bernardo Provenzano, "capo di tutti capi", ajuns în mâinile carabinierilor în aprilie 2006. Alături de familia Lo Piccolo au mai fost capturaţi alţi doi mafioţi, Gaspare Pulizzi şi Andrea Adamo, care figurau în clasamentul celor 30 de persoane cele mai căutate în Italia.

Blitzul poliţiei, urmat de importanta captură, a avut loc în timp ce la Palermo se celebra "Ziua Memoriei", în care sunt comemorate toate victimele Mafiei.

Arestarea celor patru boşi, ce a presupus şi câteva schimburi de focuri, a fost posibilă cu ajutorul unui mafiot "pocăit", Francesco Franzese, care a fost omul de încredere al lui Salvatore Lo Piccolo în gestionarea "afacerilor" de extorcare.

Salvatore Lo Piccolo, 65 de ani, supranumit "Il Barone", era căutat de poliţie încă din 1983, pe numele lui fiind emise opt mandate de arestare. Având mai multe firme de construcţii, el şi-a început "cariera" ca bodyguard şi şofer al "naşului" Rosario Riccobono.

Odată cu arestarea lui Provenzano, Lo Piccolo a devenit cea mai influentă figură a clanurilor palermitane. Fiul său, Sandro, 32 de ani, era căutat de poliţie din 1998. În garajul vilei unde se ascundeau cei patru infractori au fost găsite documente, bani şi arme. (Adina Şuteu)

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite