Căpitanul navei naufragiate: „Am căzut în barcă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căpitanul navei Costa Concordia, care a naufragiat vineri, lângă coasta Toscanei,  în Mediterana, a explicat care este motivul pentru care se afla într-o barcă de salvare în timp ce mii de oameni panicaţi erau încă pe vasul care se scufunda.

Francesco Schettino le-a spus anchetatorilor că „s-a împiedicat" şi a căzut în barcă, accidental. El spune că a rămas blocat în barcă timp de o oră, până când aceasta a fost coborâtă la apă. Potrivit ziarului „La Repubblica", în aceeaşi barcă se aflau secundul său, Dimitri Christidis, precum şi al treilea ofiţer, Silvio Coronica. 11 cadavre au fost găsite până acum, iar alţi 23 de oameni sunt daţi dispăruţi în urma naufragiului.

Începe pomparea petrolului

Căpitanul a părăsit închisoarea în noaptea de marţi spre miercuri, fiind consemnat la domiciliu, a anunţat ieri presa italiană. El este acuzat de multiple omucideri prin imprudenţă, naufragiu şi abandonarea navei. Schettino a fost escortat de poliţişti şi carabinieri şi a folosit o intrare secundară pentru a evita fotografii şi cameramanii.

Activitatea de salvare de pe epava navei Costa Concordia a fost ieri suspendată, după ce vasul s-a mişcat, ameninţând să alunece într-o zonă cu adâncime mai mare.

Oficialii speră să reia lucrările curând, mai ales pentru pomparea petrolului de pe epavă, deoarece speranţele scad în privinţa descoperirii de noi supravieţuitori. O echipă de specialişti din Olanda va începe să pompeze cele peste 2.300 de tone de combustibil din cele 17 rezervoare ale navei, activitate ce ar putea dura câteva săptămâni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite