Canicula a iscat sute de incendii în Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza vântului puternic ce a răspândit focul, parcul natural de pe Muntele Parnitha a fost distrus în câteva ore Cele mai grave incendii din ultimii zece ani au dat de furcă, vineri

Din cauza vântului puternic ce a răspândit focul, parcul natural de pe Muntele Parnitha a fost distrus în câteva ore

Cele mai grave incendii din ultimii zece ani au dat de furcă, vineri dimineaţă, pompierilor din Grecia. Focul a izbucnit în sute de locuri simultan, dar cel mai mare incendiu a distrus complet pădurea din nordul capitalei, ruinând ultima oază de verdeaţă a atenienilor. Fumul gros s-a răspândit în oraş cu repeziciune, obligându-i pe şoferi să aprindă farurile în plină zi.

Toate străzile Atenei au fost acoperite cu cenuşă, iar pompierii, împreună cu 300 de soldaţi şi o mulţime de voluntari, au luptat din greu să stingă incendiile de pe Muntele Parnitha, aflat la numai 25 de kilometri în nordul Atenei. Ultimul incendiu de proporţii din preajma Atenei a fost cel din anul 1995, când a ars, timp de cinci zile, pădurea de pe Muntele Penteli. Autorităţile au trimis la locul sinistrului opt avioane, două elicoptere şi 50 de maşini de pompieri. Ironia sorţii este că, în acelaşi timp, în Asia, ploile masive au făcut 500 de victime şi un milion de sinistraţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite