Candidatul de stânga la alegerile prezidenţiale din Mexic solicită renumărarea voturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul de stânga la alegerile prezidenţiale mexicane, Andres Manuel Lopez Obrador, care a ocupat locul doi duminică la 6 puncte distanţă de candidatul PRI Enrique Pena Nieto, va solicita renumărarea în totalitate a buletinelor de vot din motive de "incoerenţe" în scrutin.

"Vom prezenta o solicitare formală a coaliţiei (de stânga) pentru o nouă numărare în cele 143.000 de secţii de vot instalate pentru alegerile prezidenţiale", a spus marţi în cadrul unei conferinţe de presă coordonatorul campaniei de stânga, Ricardo Monreal în prezenţa lui Lopez Obrador.

Conform lui Monreal, o "anchetă" pornită de coaliţia de stânga a detectat că au existat "incoerenţe în 113.855 din cele 143.000 de secţii de vot".

Pentru Lopez Obrador, "ce este fără îndoială este că nu au fost alegeri cinstite şi transparente". El a acuzat Partidul revoluţionar instituţional (PRI) că a cumpărat "milioane de voturi", relatează AFP, citată de Mediafax.

Candidatul PRI, Pena Nieto, a obţinut 38,15 la sută din voturi faţă de 31,6 pentru Lopez Obrador, conform datelor bazate pe numărarea a 98,95 la sută din voturi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite