Candidaţii democraţi îşi fac campanie pe seama Irakului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Convenţii ale Partidului Democrat au avut loc în acest weekend în Carolina de Sud şi California. Statul California e recunoscut ca important finanţator în procesul de nominalizare a

Convenţii ale Partidului Democrat au avut loc în acest weekend în Carolina de Sud şi California. Statul California e recunoscut ca important finanţator în procesul de nominalizare a candidaţilor aflaţi în cursa pentru preşedinţia ţării.

Principalul punct pe agenda tuturor democraţilor a fost încetarea războiului din Irak. Hillary Clinton (foto) a denunţat politica preşedintelui Bush, o "pată neagră în conducerea ţării", şi a făcut referire la discursul "Misiune Îndeplinită" (Mission Accomplished), rostit de Bush la 1 mai 2003, prin care declara ostilităţile din Irak încheiate. Clinton a etichetat discursul de acum patru ani drept "unul dintre cele mai ruşinoase episoade din istoria SUA". Ea a mai afirmat că, dacă va câştiga alegerile în 2008, va pune capăt războiului. În 2002, Hillary Clinton a votat în favoarea războiului. Barack Obama a promis că "va întoarce foaia în ceea ce priveşte dezastrul din Irak". El l-a criticat pe Bush afirmând că, "deşi preşedintele ocupă poziţia de la Casa Albă, în ultimii şase ani poziţia de lider al lumii libere a rămas neocupată". Obama s-a opus de la început războiului. Participanţii la convenţia din Carolina de Sud au condamnat politica lui Bush în Irak şi faptul că, sub conducerea lui, SUA au pierdut locul de lider mondial. John Edwards, care a candidat alături de John Kerry în 2004, a afirmat că percepţia lumii despre SUA este de "agresor care îşi urmăreşte propriile interese pe termen scurt" şi că această situaţie trebuie să se schimbe.

Partidul Democrat are opt pretendenţi pentru Casa Albă

Cei opt democraţi care urmăresc nominalizarea Partidului Democrat pentru alegerile prezidenţiale din 2008 sunt: Hillary Rodham Clinton, senator de New York, Barack Obama, senator de Illinois, fostul senator al statului Norh Carolina, John Edwards, Dennis Kucinich, reprezentant al statului Ohio, Mike Gravel, fostul senator de Alaska, Bill Richardson, guvernatorul New Mexico, senatorul statului Delaware, Joseph Biden, şi Cristopher Dodd, reprezentând Connecticut.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite