Canadianul acuzat de uciderea și tranșarea unui chinez a fost prins la Berlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Canadianul căutat de anchetatorii francezi pentru uciderea și tranșarea unui student chinez la Montreal, Luka Rocco Magnotta, a fost prins la Berlin, după ce sure oficiale au afirmat că acesta ar fi putut lua un autocar din Paris cu destinația Berlin sau Paris.

UPDATE 18.56 Canadianul Luka Rocco Magnotta, căutat pentru uciderea şi tranşarea unui student chinez la Montreal, a fost arestat luni într-un Internet Cafe din Berlin, a anunţat poliţia germană, citată de AFP.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a confirmat informaţiile publicate în ediţia electronică de ziarul Bild, potrivit cărora canadianul în vârstă de 29 de ani, suspectat de uciderea şi tranşarea unui student chinez la Montreal, a fost arestat.

"Confirm că persoana arestată este Magnotta", a declarat un purtător de cuvânt, fără a furniza alte detalii.

Canadianul a fost arestat într-un Internet cafe din cartierul popular şi cu o importantă populaţie de imigranţi Neukoelln, din sudul capitalei germane.

Anchetatorii francezi care îl caută pe Luka Rocco Magnotta, în vârstă de 29 de ani, încearcă să determine dacă acesta a trecut pe la autogara internaţională din Paris, au declarat luni surse concordante.

„Poliţiştii au trecut pe la autogara internaţională din Paris", a declarat un angajat al Eurolines, sub acoperirea anonimatului. Această companie de autocare face curse spre destinaţii din Franţa şi din toată Europa de la această autogară.

„ Nu suntem abilitaţi să cerem documentele de identitate pentru o călătorie în Europa, cu excepţia Marii Britanii. Dacă acesta s-a înregistrat cu o identitate falsă şi a plătit cu numerar, este ca şi cum ai căuta un ac într-un car cu fân", a comentat el.

Autogara internaţională este dotată cu camere de supraveghere video. Potrivit mai multor angajaţi de la Eurolines, poliţiştii au mers luni dimineaţă în birourile conducerii pentru a viziona înregistrările făcute de aceste camere.

La cafeneaua din autogară, „doi poliţişti în civil au venit dimineaţă şi ne-au arătat o fotografie (a suspectului), dar vedem atâta lume trecând, nu l-am recunoscut", a explicat luni un angajat.

Potrivit acestui angajat, „o persoană de la Eurolines l-ar fi văzut plecând (pe Magnotta) vineri seara spre Berlin. O altă persoană spune că a văzut pe cineva care semăna bine cu el îmbarcându-se către România".

Întrebată de AFP, conducerea Eurolines a refuzat să facă vreun comentariu cu privire la acest caz.

Potrivit unei surse apropiate anchetei, poliţiştii verifică pista autogării internaţionale, care este situată în apropierea unui hotel din Bagnolet (lângă Paris), unde prezenţa suspectului a fost semnalată.

Alertată de un martor, poliţia s-a deplasat sâmbătă la acest hotel. Suspectul părăsise camera, în care anchetatorii au găsit mai multe obiecte, inclusiv reviste pornografice şi pungi de la compania aeriană cu care suspectul a venit din Canada în Franţa, conform sursei.

Fost actor de filme pentru adulţi, Luka Rocco Magnotta, cunoscut şi sub numele Eric Clinton Newman sau Vladimir Romanov, este acuzat de crimă cu premeditare şi de profanare a unui cadavru. El ar fi comis acest asasinat - pe care l-ar fi filmat pentru a-l difuza pe Internet - în noaptea de 24 spre 25 mai, apoi a plecat în Franţa la 26 mai.

Victima sa este un student chinez, Jun Lin, în vârstă de 32 de ani, originar din oraşul Wuhan, provincia Hubei (centrul Chinei), care ar fi sosit în Quebec în iulie 2011 pentru a studia la Universitatea anglofonă Concordia, potrivit poliţiei din Montreal.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite