VIDEO Un avion sud-coreean a aterizat de urgenţă în Canada în urma unei ameninţări cu bombă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion de linie al Korean Air a efectuat marţi o aterizare de urgenţă pe insula Vancouver din Canada, în urma unei ameninţări telefonice privind comiterea unui atentat, a anunţat compania, citată de televiziunile canadiene.

Avionul, care avea 149 de pasageri la bord, decolase de la Vancouver cu destinaţia Seul şi era pe punctul de a începe traversarea Pacificului când s-a întors din drum.

O persoană care nu și-a dezvăluit identitatea a sunat la biroul din Los Angeles al Korean Air pentru a anunţa că există un dispozitiv exploziv la bord, a informat un purtător de cuvânt al transportatorului, citat de CBC News.

Escortat de avioane de vânătoare americane de tip F-15, aparatul a aterizat la baza militară din Comox, pe insula Vancouver, la circa 120 de kilometri nord-vest de marele oraş de pe coasta vestică a Canadei.

Potrivit autorităților, pasagerii au fost transportați într-un loc sigur, toți fiind în stare bună de sănătate.

Un apel similar, tot în limba engleză, a fost înregistrat luni. Poliţia a evacuat avionul care era vizat de amenințare pentru a căuta dispozitive explozive, a precizat James Koh, de la biroul din Vancouver al companiei aeriene sud-coreene. Decolarea a avut loc cu o întârziere de două ore.

Autorităţile au demarat o anchetă în aceste cazuri.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite