O „navă-fantomă”, luată de ape în timpul tsunamiului din Japonia, a fost găsită în apropiere de Canada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O navă de pescuit japoneză, luată de ape în timpul tsunamiului din martie 2011, a fost descoperită plutind în derivă în apropiere de coasta de vest a Canadei, notează BBC. Vasul, care are o lungime de 15 de metri, a fost văzut de un avion care patrula deasupra apelor de lângă regiunea British Columbia.

Milioane de tone de corpuri plutitoare se află în derivă în Pacific, iar vasul descoperit în apropiere de coasta de vest a Canadei este primul obiect de dimensiuni mari găsit până acum.

În prezent, autoritățile monitorizează nava, localizată vineri la circa circa 275 de kilometri (170 de mile) de insulele Haida Gwaii, pentru a vedea dacă devine un obstacol pentru alte vase.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Hawaii, tsunamiului de anul trecut din Japonia a generat peste 25 de milioane de tone de deșeuri. Între 4 și 8 milioane de tone s-au pierdut în ocean, iar circa 2 milioane de tone se află la suprafață.

Estimările făcute de oamenii de știință arată că principala masa de corpuri plutitoare va ajunge la țărmul Americii de Nord în martie 2014.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite