Un avion cu 318 pasageri la bord a aterizat de urgenţă la Toronto, la scurt timp după decolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion aparţinând companiei Air Canada, care a decolat din Toronto cu destinaţia Tokyo, a revenit pe aeroportul din Toronto la puţin timp după ce s-a ridicat de la sol. Potrivit poliţiei locale, există mărturii conform cărora mai multe fragmente metalice s-ar fi detaşat de aparatul de zbor în timp ce acesta se afla în aer.

Avionul a decolat luni din Toronto spre Tokyo-Narita, la ora locală 14.10 (21.10, ora României), având la bord 318 pasageri şi 16 membri ai echipajului, relatează AFP, preluată de Mediafax.

Ulterior, potrivit purtătorului de cuvânt al poliției regionale, George Tudos, au apărut „probleme de natură mecanică".

În consecință, avionul a revenit la Toronto şi a aterizat fără probleme, la ora 15.53 (22.53, ora României).

Poliţia locală a anunţat însă că a înregistrat mărturii conform cărora mai multe fragmente s-ar fi detaşat de aparat în timp ce acesta se afla în aer.

Tudos a confirmat că fragmente metalice au căzut din aparatul de zbor deasupra oraşului Mississauga, în apropiere de aeroportul internaţional Pearson din Toronto.

Un purtător de cuvânt al Biroului pentru Securitatea Transporturilor a declarat că a fost declanșată o anchetă în acest caz.

Acesta a refuzat însă să confirme informația potrivit căreia un motor al aparatului de tip Boeing 777 a încetat să mai funcţioneze, la scurt timp după decolare, aşa cum a relatat televiziunea publică CBC, citând compania Air Canada.

„Anchetatorul nostru este la faţa locului pentru a descărca conţinutul înregistratoarelor de bord, cunoscute drept cutii negre. Când va fi decriptat, vom şti mai multe, probabil marţi după-amiază", a precizat el.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite