Campanie publicitară de 80.000 de euro în cazul "Madeleine"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kate şi Gerry McCann, părinţii fetiţei dispărute în Portugalia, îndeamnă opinia publică să continue căutarea ei. Părinţii Madeleinei McCann, fetiţa de patru ani, dipărută în

Kate şi Gerry McCann, părinţii fetiţei dispărute în Portugalia, îndeamnă opinia publică să continue căutarea ei.

Părinţii Madeleinei McCann, fetiţa de patru ani, dipărută în Portugalia în mai, au lansat în acest weekend o campanie publicitară în valoare de 80.000 de euro. Kate şi Gerry McCann încearcă să îndepărteze atenţia mass-mediei de la suspiciunea care planează asupra lor, îndreptând-o în schimb asupra căutării copilului.

Campania, care se va derula în ziare şi la televiziune, dar şi prin panouri publicitare, este finanţată dintr-un fond în valoare de două milioane de dolari, compus din donaţii. "Sper că publicul va continua să ne ajute", a declarat John McCann, unchiul fetiţei, în calitate de administrator al fondului. Campania vizează în principal Spania şi Portugalia, dar şi alte părţi ale Europei.

Familia a anunţat că nu va folosi donaţiile pentru a plăti cheltuielile judiciare ale părinţilor, numiţi oficial suspecţi de către poliţia portugheză. Un purtător de cuvânt al acestora a declarat că în prezent ei îşi pregătesc cazul şi că nu intenţionează să se întoarcă în Portugalia decât dacă li se va cere acest lucru.

Kate şi Gerry McCann, amândoi medici, locuiesc în oraşul Rothley, din centrul Angliei. Cei doi au negat categoric orice implicare. Unii dintre vecinii familiei s-au declarat dezgustaţi de amploarea pe care au
luat-o speculaţiile mass-mediei.

Un judecător portughez examinează dosarul înaintat de poliţie în acest caz, decizia privind punerea sau nu în acuzare a părinţilor fiind aşteptată în această săptămână. Madeleine a dispărut pe 3 mai dintr-o cameră de hotel din staţiunea Praia da Luz din regiunea portugheză Algarve.

"Gafe" ale poliţiei portugheze

Surse din poliţia portugheză recunosc că, "din cauza neînţelegerilor şi a confuziei din primele faze ale investigaţiei, ar putea fi extrem de dificil de demonstrat implicarea părinţilor", scrie cotidianul britanic "Guardian". Surse apropiate anchetei spun că posibile probe importante au dispărut înainte de sosirea poliţiei locale.

Testele au stabilit că ADN-ul Madeleinei era prezent într-o maşină folosită de părinţi după dispariţia fetiţei, însă şeful inspectoratului naţional de poliţie din Portugalia a declarat că probele nu sunt concludente şi că investigaţia ar putea continua.

Mai mult, potrivit ziarului "Daily Telegraph", unul dintre detectivii portughezi responsabili de cazul Madeleine va fi audiat într-o anchetă penală în cazul unui alt copil dispărut. Inspectorul Goncalo Amaral este acuzat de ascunderea probelor ce demonstrau că mama unei alte fetiţe dispărute a fost torturată de poliţie pentru a declara că şi-a ucis fiica, al cărei corp nu a fost găsit. Joana Cipriano, în vârstă de opt ani, a dispărut acum trei ani, în aceeaşi zonă.

Consilieri mass-media

Potrivit presei britanice, soţii McCann l-au angajat drept consilier mass-media pe Clarence Mitchell, director al departamentului de monitorizare a mass-mediei al guvernului britanic. El urmează a demisiona din această funcţie, pentru a se ocupa de campania McCann.

Una din misiunile sale este de a studia mass-media portugheză, deoarece soţii McCann bănuiesc că articolele negative sunt urmare a unei scurgeri orchestrate de informaţii din partea poliţiei portugheze. Alţi consilieri mass-media ai soţilor McCann sunt Charles Lewington, fost secretar de presă al premierului John Major, şi Phil Hall, fost editor al publicaţiei "News of the World".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite