Cameron reproşează Germaniei că nu face mai mult pentru salvarea zonei euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul britanic a declarat că îi este „greu să îneţeleagă" de ce Banca Centrală Europeană, care se bazează în special pe finanţarea Berlinului, nu face mai mult pentru a ajuta ţările cu probleme.

Potrivit „Daily Telegraph", premierul britanic, David Cameron, sprijină un plan prin care Banca Centrală Europeană va putea tipări bani pentru zona euro, bani care să fie folosiţi pentru salvarea Italiei şi, eventual, a Spaniei. BCE depinde foarte mult de finanţarea Germaniei, dar cancelarul Angela Merkel a refuzat până acum să acorde băncii un rol mai important în procesul de salvare a zonei euro, de teamă că o astfel de măsură va duce la o inflaţie ridicată.

Este pentru prima dată când premierul britanic îşi exprimă public nemulţumirea pentru rolul acordat Băncii Centrale Europene în rezolvarea crizei. Se pare că nemulţumirea sa este împărtăşită şi de alte ţări, printre care şi China. Oficialii chinezi ar fi spus în unele cercuri private că problemele din zona euro nu se vor rezolva dacă Berlinul nu e pregătit să permită o mai mare implicare a BCE.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite