Cameron, despre pijamale şi cârnăciori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

David Cameron şi-a scurtat vizita în Africa pentru a răspunde la întrebările parlamentarilor, curioşi să afle cât de strânse sunt legăturile premierului cu News International, divizia britanică a imperiului condus de Rupert Murdoch.

Premierul şi-a exprimat regretele pentru tot scandalul şi a declarat că nu l-ar fi angajat niciodată pe Andy Coulson pe postul de consilier pe comunicare, dacă ar fi ştiut că fostul redactor-şef al „News of the World" a fost implicat în ascultarea telefoanelor a peste 4.000 de persoane de către jurnaliştii tabloidului. Parlamentarii au dorit să ştie dacă David Cameron a abordat şi subiecte sensibile în cadrul numeroaselor sale întâlniri cu membri ai conducerii News International.

Înainte de audieri, Jeremy Clarkson, de la Top Gear, a dezvăluit pe blogul său că premierul a participat anul trecut la petrecerea de Crăciun organizată de fosta directoare a News International, Rebekah Brooks. Se pare că discuţiile dintre cei doi s-au rezumat doar la cârnăciorii în foietaj pentru un picnic în familie. În replică, premierul i-a asigurat pe parlamentari că nu a văzut-o niciodată pe Brooks în pijama. Murdoch a mai primit o veste proastă. Premierul australian, Julia Gillard, a declarat că mogulul trebuie să răspundă la o serie de „întrebări dure", după dezvăluirile din Marea Britanie. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite