Camerista lui DSK: „Vreau să-l văd la închisoare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nafissatou Diallo a rupt tăcerea pentru a contracara campania de defăimare lansată de avocaţii fostului şef al FMI. O parlamentară franceză a fost avertizată să nu se ducă în apartamentul din Paris unde Dominique Strauss-Kahn ar fi încercat să agreseze sexual mai multe femei. 

Informaţia apare în corespondenţa electronică dintre parlamentara socialistă Aurélie Filippetti şi Anne Mansouret, mama lui Tristane Banon, jurnalista care a depus recent plângere împotriva lui Dominique Strauss-Kahn, susţinând că acesta a încercat să o violeze în timpul unui interviu, în 2002. Aurélie Filippetti îi scria, în urmă cu opt ani, colegei de partid Anne Mansouret că prietenii au implorat-o să nu se ducă în apartamentul lui DSK, întrucât acesta ar fi încercat acolo să agreseze mai multe femei, notează „Le Figaro", care a obţinut conţinutul corespondenţei dintre cele două femei.

Avocatul lui Tristane Banon, David Koubbi, tocmai s-a întors din Statele Unite unde a discutat cu Nafissatou Diallo „pentru a găsi diferenţe şi similarităţi" între cele două cazuri. După ce a vorbit de două ori cu camerista de la Sofitel, avocatul a precizat pentru „The Sunday Telegraph" că nu înţelege de ce avocaţii lui Strauss-Kahn susţin că femeia a minţit şi respinge ideea că dosarul medical este subţire.

S-ar întoarce la spălătorie

Femeia originară din Guineea a vorbit nu numai cu avocatul francez, ci şi cu jurnaliştii de la „Newsweek" şi cu cei de la postul de televiziune ABC. Diallo a relatat versiunea sa asupra evenimentelor derulate la 14 mai la Hotelul Sofitel din New York. Nafissatou susţine că în acele momente nu se gândea decât la faptul că îşi va pierde locul de muncă de care era atât de mândră. A doua zi când a văzut ştirile s-a îngrozit: „M-am uitat la Channel 7 şi spuneau că tipul ar putea fi viitorul preşedinte al Franţei. Mi-am zis că vor veni după mine să mă ucidă", a povestit Diallo.

 „Vreau să-l văd la închisoare. Vreau să afle că sunt locuri unde nu poţi abuza de puterea şi de banii pe care îi ai", a declarat femeia, exprimându-şi speranţa că Dumnezeu îl va pedepsi. „Suntem săraci, dar suntem buni. Nu mi-e gândul la bani", a mai spus Diallo, care vrea să contracareze campania de defăimare lansată de avocaţii lui DSK. „Din cauza lui sunt tratată ca o prostituată", s-a plâns femeia care, de la depunerea plângerii, trăieşte împreună cu fiica ei de 14 ani într-un hotel ţinut secret. Nafissatou s-ar întoarce să lucreze la un hotel, dar nu pe post de cameristă. Poate la spălătorie.

Inflamarea opiniei publice

Reacţia avocaţilor lui Strauss-Kahn a fost promptă, mai ales că ofensiva mediatică a acuzatei a fost lansată cu o săptămână înainte de audierea lui DSK de la 1 august. Ei i-au acuzat pe apărătorii femeii de lipsă de profesionalism şi de încălcare a regulilor fundamentale ale acestei meserii. William Taylor şi Benjamin Brafman susţin că avocaţii cameristei au orchestrat mai multe „evenimente mediatice pentru a exercita presiune asupra procurorului" şi pentru „inflamarea opiniei publice împotriva unui acuzat într-un caz penal aflat în curs de desfăşurare". Pe de altă parte, unul dintre avocaţii cameristei, Kenneth Thompson, i-a acuzat pe avocaţii lui Strauss-Kahn că au condus o campanie de defăimare fără precedent împotriva victimei unei agresiuni sexuale.

Portret prea puţin măgulitor

„Nafi Diallo nu are nimic strălucitor în ea. Pielea ei cafenie este pătată cu ceea ce par a fi cicatrice de la o acnee, părul ei negru este vopsit şi îndreptat", iar privirea ei are „o melancolie opacă". Aceasta este descrierea făcută de jurnaliştii care i-au pus întrebări. Ei notează, totodată, că Diallo nu poate nici să scrie, nici să citească în nicio limbă, iar prietenii pe care i-a avut nu au făcut altceva decât să o folosească.

De mână cu avocatul

Nafissatou Diallo a acordat un interviu publicaţiei „Newsweek" în prezenţa unuia dintre avocaţii ei, Thompson Wigdor. Deşi femeia a oferit detalii despre evenimentele de la Hotelul Sofitel şi despre viaţa ei timp de trei ore, jurnaliştii au rămas cu mai multe semne de întrebare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite