Camerista despre DSK: „Tipul are o groază de bani. Ştiu ce fac“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa americană publică noi dezvăluiri şocante despre femeia care l-a acuzat pe Dominique Strauss-Kahn de viol. Asta în timp ce fostul director al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, savurează eliberarea din închisoare.

Cel puţin în faţa fotoreporterilor. Potrivit „The New York Times", întreaga poveste a luat o altă întorsătură în momentul în care a fost tradusă conversaţia pe care Nafissatou Diallo a purtat-o într-un dialect din Guineea cu un prieten aflat într-o închisoare pentru imigranţi din statul Arizona. Iar acest lucru s-a întâmplat abia miercuri, în condiţiile în care Dominique Strauss-Kahn a fost arestat la 14 mai. „În mare, îi spunea traficantului ceva de genul: Nu-ţi face griji. Tipul are o groază de bani. Ştiu ce fac", a declarat o sursă din cadrul serviciilor de securitate citată de „The New York Times". Confesiunea telefonică a cameristei a fost picătura care a umplut paharul, procurorii auzind anterior numeroase alte declaraţii contradictorii şi minciuni.

Victimă sau prostituată?

După acuzaţiile de legături cu traficanţi de droguri, cotidianul „The New York Post" lansează o nouă bombă: tânăra din Guineea nu era doar cameristă la Hotelul Sofitel din New York, ci era o prostituată. „Există informaţii că lua bacşişuri uriaşe, cred că va daţi seama la ce mă refer. Şi asta nu pentru că aducea în camere nişte prosoape în plus", a declarat pentru publicaţia citată o sursă apropiată anchetei. Ea ar fi fost plasată special la acest hotel, pentru că i se ştia reputaţia şi „capacitatea" de a face bani frumoşi. „Când eşti cameristă şi vii în Statele Unite, primul tău loc de muncă poate fi la un motel din jurul Aeroportului JFK. Nu începi la Sofitel. O mulţime de oameni au văzut în ea o sursă de profit", a mai spus sursa, care a adăugat că multe dintre cheltuielile ei, în special cele de la saloanele de cosmetică şi înfrumuseţare, au fost achitate de bărbaţi care nu-i sunt rude sau prieteni.

Avocatul acuzării, Kenneth Thompson, a lansat critici dure la adresa procurorului Cyrus Vence, şi a declarat că singura apărare a lui Dominique Strauss-Kahn este faptul că femeia ar fi consimţit actul sexual. Thompson susţine că va dovedi că această acuzaţie este „o minciună".  Scăpat de tirul acuzaţiilor -îndreptat acum spre presupusa victimă, Dominique Strauss-Kahn încearcă să uite coşmarul prin care a trecut.

Strauss-Kahn, relaxat şi zâmbitor

Vineri seara, la puţin timp după ce a fost eliberat pe cuvânt de onoare, fostul şef al FMI şi soţia sa, Anne Sinclair, au luat cina în oraş. Împreună cu un alt cuplu, ei au ales un restaurant italian select din Manhattan, unde au stat într-un separeu pentru a se feri de cei 20 de fotografi şi jurnalişti care i-au aşteptat în faţa localului. Un cuplu care se afla la o masă din apropiere a mers să le strângă mâna pentru a-i felicita, a povestit pentru France Presse Silvia Grottola, în vârstă de 48 de ani. De altfel, înainte de a plecat la restaurant un bărbat neidentificat a adus la apartamentul lui Strauss-Kahn mai multe baloane, unul în forma Statuii Libertăţii.

Potrivit „Daily Mail", cina a costat 700 de dolari. Cei patru au sărbătorit eliberarea lui DSF cu vin alb şi roşu. Francezul a refuzat să vorbească cu jurnaliştii care i-au cerut reacţii în legătură cu evoluţia spectaculoasă a cazului. El s-a mulţumit să adreseze un zâmbet larg şi să-şi ţină soţia după umăr.

Desfiinţată de presă

image

Camerista de 32 de ani din Guineea a fost desfiinţată de presa americană, după dezvăluirile din ultimele zile. „Mincinoasă", „manipulatoare", „mitomană", sunt doar câteva dintre caracterizările apărute în ziarele de peste Ocean, aceleaşi care îi plângeau de milă luna trecută şi o ridicau în slăvi pentru modul exemplar în care îşi creşte singură fata. Indiferent însă de  moralitatea femei, acuzaţiile la adresa lui DSK nu au fost retrase de către procurori.

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite