Camere de lux şi acces la Internet pentru mafioţi, într-o închisoare rusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mafioţi dintr-o închisoare din regiunea Volga trăiau în apartamente de lux echipate cu bar cu votcă, televizor cu ecran plat şi, în unele cazuri, cu instalaţie de climatizare, scrie presa rusă.

Cotidianul rus „Izvestia" notează, citând Parchetul din regiunea Volgograd, că trei „celule de lux", din colonia penitenciară 12, erau echipate cu „acvarii, televizoare LCD şi sisteme de clizmatiare. Deţinuţii mafioţi aveau şi acces liber la telefon şi internet şi posedau arme albe", a constatat Procuratura.

În plus, „un bar cu votcă, coniac şi whisky, a fost descoperit într-una dintre camere, împreună cu un frigider plin cu mâncare", mai scrie cotidianul.
„Aceste apartamente de lux erau numite oficial «săli educative de lucru»", notează publicaţia.

Parchetul a anunţat că intenţionează să „deschidă o anchetă împotriva şefilor penitenciarului care au permis aceste încălcări ale legislaţiei".
Serviciul local pentru aplicarea pedepselor a deschis o anchetă internă.

O postarea pe Internet a unor fotografii cu deţinuţi îmbrăcaţi în togi, participând la aniversarea unui lider mafiot, la o masă la care se servea caviar roşu, într-o închisoare din regiunea Moscova, a produs un adevărat scandal în Rusia, în vară. Ulterior, directorul instituţiei a fost concediat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite