"Camera lui Hitler" costă 140 de euro pe noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hotelul "Mr. President", aflat în apropierea gării centrale din Belgrad, a devenit o atracţie turistică de necontestat pentru vizitatori din toată Europa. Supranumit "hotelul dictatorilor",

Hotelul "Mr. President", aflat în apropierea gării centrale din Belgrad, a devenit o atracţie turistică de necontestat pentru vizitatori din toată Europa. Supranumit "hotelul dictatorilor", acesta pune la dispoziţia amatorilor 47 de apartamente şi încăperi ce poartă numele unor despoţi iluştri, cum ar fi Stalin, Castro, Tito sau chiar Ceauşescu.

La mare căutare este însă "camera lui Hitler" (numărul 501), solicitată în special de către turiştii germani, pentru care aceştia scot din buzunar nu mai puţin de 140 de euro pe noapte. În fiecare încăpere "marcată" cu numele unui dictator se află câte un portret al acestuia şi obiecte specifice popoarelor pe care le-au păstorit (spre exemplu, în "camera Stalin" există o pereche de obiele ruseşti, accesoriu celebru al Armatei Roşii).

Iar în "camera lui Hitler", în afară de simboluri runice, din loc în loc mai pot fi zărite statuete ale "vulturului german". Duşan Zabunovici, administratorul pitorescului hotel, îşi apără găselniţa turistică, chemând în ajutor memoria tatălui, care "i-a combătut pe nazişti", ori susţinând că "vrem, nu vrem, Hitler face parte din istorie, a reprezentat o epocă".

Evreii s-au supărat

Inedita atracţie din Belgrad a fost fotografiată mai întâi de presa sârbă şi de cea italiană, după care imaginile au făcut înconjurul lumii, ajungând inclusiv în paginile cotidianului israelian "Haaretz". Drept urmare, Abraham Foxman, directorul Ligii Antidiscriminare din SUA, a trimis mai multe scrisori de protest Belgradului, dar şi lanţului hotelier Design Hotel din Germania (de care aparţine "Mr. President"), cerând închiderea respectivului hotel.

"Folosirea lui Hitler pentru promovarea unui sit turistic este o idee nefericită de marketing, care demonstrează o neînţelegere profundă a ororii Holocaustului. A oferi posibilitatea să dormi sub un portret al lui Hitler este o jignire", a susţinut Foxman în scrisorile sale. Dar, conform declaraţiilor lui Zabunovici, hotelul nu numai că nu îşi va închide porţile, ci va pune cât de curând la dispoziţia turiştilor un apartament numit "Slobodan Miloşevici".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite