Câini poliţişti dresaţi să adulmece DVD-uri false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În lupta împotriva mărfurilor piratate care invadează piaţa, guvernul malaysian se sprijină pe calităţile detectivilor patrupezi aduşi din Irlanda de Nord Guvernul malaysian speră să

În lupta împotriva mărfurilor piratate care invadează piaţa, guvernul malaysian se sprijină pe calităţile detectivilor patrupezi aduşi din Irlanda de Nord

Guvernul malaysian speră să pună pe picioare prima unitate K9 locală, care să încorporeze câini capabili să detecteze CD-urile şi DVD-urile false.

După succesul obţinut de cei doi labradori irlandezi, Lucky şi Flo, în lupta împotriva CD-urilor şi DVD-urilor piratate, guvernul malaysian doreşte să achiziţioneze propriii câini de acest fel.

Cele două femele labrador, antrenate în Irlanda de Nord, de un specialist care pregăteşte patrupede experte în detectarea bombelor, au repurtat succese răsunătoare în mai puţin de trei luni de când îşi desfăşoară activitatea în patria pirateriei mondiale.

Eficienţă maximă

Cuplul detectiv e capabil să adulmece substanţele chimice care intră în componenţa discurilor optice, reuşind în doar 10 minute să facă munca de o zi a inspectorilor de securitate. În fapt, Lucky şi Flo au fost atât de eficiente, încât au primit ameninţări cu moartea de la cunoscuţi criminali malaysieni.

Doar cei mai buni merg mai departe

Procesul de dresaj este complicat şi nu orice câine este eligibil. În funcţie de rasă, temperament, dar şi de înclinaţiile naturale, câinii se specializează în detectarea drogurilor, bombelor şi explozibililor, protecţie (a familiei, a personalităţilor), urmărire, antitero, descoperirea de persoane, cadavre, intervenţie, patrulare.

Astfel, câinii selectaţi pentru a face parte din aceste programe trebuie să manifeste anumite calităţi: să aibă o curiozitate înnăscută, să aibă instincte bune, să fie sociabili şi să aibă abilitatea de a căuta şi descoperi lucruri ascunse.

Toţi câinii selectaţi trebuie să treacă de un test psihologic înainte de a se alătura brigăzilor K9.

Poliţiştii cu patru picioare, un ajutor de nădejde

În România, Centrul Naţional Chinologic din Sibiu organizează, coordonează şi monitorizează activitatea câinilor de serviciu la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Câinii cei mai receptivi la dresaj şi care fac faţă cu succes îndatoririlor de poliţist sunt cei din rasele Ciobănesc german, Rottweiler şi Labrador retriever.

Preţul unui astfel de câine ajunge, pe piaţa internaţională, la aproximativ 3.000 de euro.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite