Câinele familiei Obama strânge bani pentru campania electorală a preşedintelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul câine al Americii, Bo, contribuie la campania de realegere a preşedintelui Barack Obama, scrie „USA Today".

Strategii de campanie ai lui Obama le aminteşte susţinătorilor săi că Bo a sărbătorit de curând trei ani de când a fost adoptat de familia prezidenţială şi le cere donatorilor să-i „arunce un os lui Bo".

„Este o promisiune pe care Barack le-a făcut-o fiicelor sale - că dacă va câştiga alegerile din noiembrie 2008, le va cumpăra mult-doritul căţeluş", se menţionează în solicitarea făcută de echipa lui Obama. „La 14 aprilie 2009, Barack şi-a îndeplinit promisiunea către Malia şi Sasha,iar familia l-a primit pe Bo în casa sa".

„Acum are trei ani de când este Primul Câine. În această lună aprilie, urează-i lui Bo aniversare fericită ca membru al Primei Familii", continuă mesajul de campanie.

Criticii apreciază însă că îndemnul de a-i „arunca un os lui Bo" este de fapt o solicitare de fonduri. „Este o tâmpenie", a declarat pentru „Washington Examiner" Claire McLean, de la Presidential Pet Museum. „Este ca şi cum ai organiza o tombolă sau ai scoate câinele la licitaţie", a adăugat ea.

Obama a strâns 200 de milioane de dolari

Preşedintele american Barack Obama a reuşit să colecteze suma de 53 de milioane de dolari în martie, destinată finanţării campaniei sale în vederea obţinerii unui al doilea mandat la casa Albă, în noiembrie, a anunţat echipa sa luni, relatează AFP.

Într-o înregistrare video, echipa preşedintelui subliniază că, până acum, la finanţarea campaniei au contribuit 567.000 de persoane. Astfel, o donaţie medie depăşeşte cu puţin 50 de dolari.

Până în prezent, Obama a colectat suma totală de 200 de milioane de dolari.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite