VIDEO CNN concediază un reporter, după elogierea, pe Twitter, a aytollahului Fadlallah

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un scandal a izbucnit după ce o jurnalistă CNN, specializată în subiecte legate de Orientul Mijlociu, a publicat pe Twitter un mesaj în care îl elogia pe aytollahul Fadlallah, considerat în trecut unul dintre mentorii mişcării Hezbollah. Drept consecinţă, postul american a hotărât să o concedieze.

Octavia Nasr, care lucra pentru CNN din 1990, a scris pe contul său de Twitter că este tristă după aflarea veştii că ayatollahul Mohammad Hussein Fadlallah a decedat, apreciind că acesta a fost unul dintre marii oameni ai Hezbollah şi subliniind că l-a respectat mult, transmite BBC.

Nasr şi-a exprimat regretul pentru mesajul privind moartea fostului lider spiritual al Hezbollah, inclus pe lista americană a teroriştilor la nivel internaţional.

A fost o eroare de judecată din partea mea să scriu un comentariu atât de simplist, a afirmat Octavia Nasr, într-o postare pe site-ul CNN.

Ea a afirmat că aprecia poziţia singulară şi de pionierat în rândurile liderilor religioşi şiiţi în ceea ce priveşte drepturile femeilor pe care o avea mentorul Hezbollah.

Asta nu înseamnă că îl respectam pentru alte lucruri pe care le-a făcut sau le-a spus, a adăugat Nasr.

Vicepreşedintele canalului de televiziune CNN International, Parisa Khosravi, a afirmat că a discutat cu ziarista şi a decis ca aceasta să părăsească firma, se precizează într-un document intern al companiei.

Mesajul ei a generat o reacţie intensă la sfârşitul săptămânii trecute, adaugă Parisa Khosravi, apreciind că, în cazul Octaviei Nasr, credibilitatea de jurnalist specializat în problemele Orientului Mijlociu a fost compromisă.

Ca reporter CNN, Octavia Nasr a relatat despre principalele conflicte regionale în ultimii 20 de ani şi a prezentat emisiunile CNN World Report şi World News, în perioada 1993 - 2003.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite