VIDEO CNN: Traficul de carne vie, o afacere de familie în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliştii de la CNN au realizat, în iarna ce abia a trecut, un reportaj în care este prezentată situaţia traficului de carne vine din România şi cum autorităţile din ţara noastră încearcă să stopeze sclavia sexuală.

O echipă CNN, din care a făcut parte şi reporterul Dan Rivers, a vizitat oraşul Alexandria, acolo unde au investigat cazul familiei Nejloveanu, unde un tată şi un fiu, Bogdan şi Marius, sunt acuzaţi că duceau mai multe fete din România în Marea Britanie, unde acestea erau vândute ca şi prostituate.

Iniţial, clanul Nejloveanu racola fete din Alexandria, pe care le ducea în Madrid să se prostitueze, dar apoi au deschis o adevărată reţea în oraşul Manchester, din Anglia. Traficanţii le ademeneau pe fete spunându-le că doresc să aibă cu acestea relaţii serioase şi că vor să se căsătorească, iar apoi le duceau în străinătate şi le obligau să se prostitueze timp de 12 ore pe zi. „Pe lângă clienţi, fetele erau abuzate şi violate chiar de către cei doi români", a spus un reprezentant al poliţiei din Manchester.

image

Bogdan şi Marius Nejloveanu

Reporterii CNN au vorbit şi cu mama lui Bogdan Nejloveanu, care spune că băiatul ei este nevinovat şi face puşcărie degeaba, dar şi cu una dintre victimele traficanţilor de carne vie. Deşi fata nu a vrut să fie filmată, jurnaliştii au reuşit să afle că ea locuieşte într-un bloc de o sărăcie abjectă şi că a fost dusă la clanul Nejloveanu de către propriile ei rude. „L-am văzut pe unul dintre ei când i-a scos ochiul unei fete, pentru că nu făcea destui bani. Altădată, au tăiat piciorul unei fete, cu un cuţit, şi au pus sare pe rană. Ne era tuturor frică să fugim sau să ne adresăm poliţiei", a spus o altă fată care a căzut victimă traficanţilor de carne vie din familia Nejloveanu.

Mai mult, jurnaliştii americani au realizat şi un interviu cu cel mai cunoscut proxenet din România, după cum îl denumesc ei, care este închis într-una dintre închisorile de maximă securitate din ţara noastră. Armand Ceanac are de ispăşit 22 de ani de închisoare, fiind vinovat şi de uciderea Mariei Buju, o tânără pe care traficantul a cumpărat-o pentru 50 dolari şi a omorât-o în bătaie. „Am plătit 50 de dolari, am luat-o acasă, m-am certat cu ea, am bătut-o, m-am culcat cu ea, iar dimineaţa următoare nu s-a mai trezit. Ştiu că e greşit ce am făcut", a spus acesta.

image

În repotajul realizat de către cei de la CNN se mai precizează că autorităţile din România se luptă cu multe cazuri de sclavie sexuală, iar traficul de carne vie este o afacere profitabilă, unde victimele sunt de obicei femei sărace, din familii dezbinate sau care nu sunt în deplinătatea facultăților mintale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite