Bush şi starea naţiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George W. Bush va ţine în această seară ultimul discurs despre starea naţiunii. Analiştii apreciază că preşedintele se va concentra asupra economiei, pledând pentru rapida punere în

George W. Bush va ţine în această seară ultimul discurs despre starea naţiunii. Analiştii apreciază că preşedintele se va concentra asupra economiei, pledând pentru rapida punere în aplicare a planului său de relansare, care a făcut obiectul unui acord politic săptămâna trecută. Bush se va concentra şi asupra planului de pace pentru Orientul Mijlociu şi va reafirma importanţa operaţiunilor din Irak.

"Acest discurs va arăta clar că am de gând să sprintez până la linia de sosire", a declarat Bush pentru cotidianul "USA Today". Alte subiecte care vor fi, cel mai probabil, abordate de preşedintele american se vor referi la procesul de stabilizare a Afganistanului, programele nucleare iranian şi nord-coreean, tensiunile din relaţia cu Rusia, situaţia din Pakistan, răspândirea terorismului şi încălzirea climatică.

Pe plan intern, Bush se va mulţumi să ceară finalizarea iniţiativelor deja începute şi va explora domenii în care are şanse să cadă de acord cu membrii Congresului (precum permanentizarea reducerilor fiscale). Propria sa administraţie a recunoscut că Bush trebuie să fie realist şi că discursul despre starea naţiunii din 2008 nu va însemna anunţarea unor iniţiative majore.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite