Bush a cântat de adio pentru Washington

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Preşedintele american a uimit jurnaliştii şi colaboratorii cu veleităţile sale artistice. Preşedintele american, George W. Bush, s-a dat în spectacol sâmbătă seară, la dineul anual

>> Preşedintele american a uimit jurnaliştii şi colaboratorii cu veleităţile sale artistice.

Preşedintele american, George W. Bush, s-a dat în spectacol sâmbătă seară, la dineul anual al Clubului Gridiron (cea mai veche şi mai prestigioasă organizaţie jurnalistică din Washington D.C.). Liderul de la Casa Albă şi-a pus o pălărie de cowboy, după care a urcat pe scenă şi a interpretat un cântec de adio pentru Washington.


Primul spectacol muzical pe care Bush l-a susţinut în cei opt ani de când este preşedinte (cel de-al doilea mandat al său se încheie în ianuarie 2009 - n.r.) i-a surprins pe jurnaliştii prezenţi, pe diplomaţi, dar şi pe vicepreşedintele Dick Cheney.

Pe fundalul cântecului "Green Green Grass of Home" (Iarba verde de acasă), liderul american şi-a exprimat dorul de ferma sa din Crawford, Texas, şi de câinele preferat, Barney: "Şi acolo or să mă întâmpine mama şi tata, pe peluză o să vină Barney, cu inimă de aur şi respiraţia ca mierea; ce minunat este să atingi iarba de acasă/Aici sunt Condi şi Dick, vechiul meu prieten, care-mi vorbesc despre un saudit bogat în petrol, dar în curând voi atinge iarba de acasă/Vechea Casă Albă a rămas în urmă, sunt din nou lipsit de griji, nu trebuie să mă mai îngrijorez pentru criza de la Phenian/Mă uit pe peluză, Dick Cheney merge cu documentele pe care le-a adunat, ce bine este să atingi iarba de acasă".


Prima şi ultima reprezentaţie


După cum se ştie, Clubul Gridiron organizează anual un dineu, în cadrul căruia jurnaliştii interpretează cântece şi spun pamflete care îi vizează atât pe republicani, cât şi pe democraţi. Bush a mărturisit în faţa participanţilor de la ediţia din 2008 că a fost "prima şi ultima sa reprezentaţie" de acest gen. Însă, pe măsura apropierii finalului celui de-al doilea mandat de preşedinte, liderul american s-a mai ţinut de "giumbuşlucuri". Recent, în timp ce-l aştepta pe senatorul John McCain la Casa Albă, George W. Bush a început să facă glume cu jurnaliştii, care nu şi-au putut stăpâni râsul când l-au văzut făcând câţiva paşi de step. Atunci, acesta le-a amintit de performanţele artistice de care a dat dovadă nu demult cu prilejul unei călătorii în Africa.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite