Bunicul lui McCain a făcut puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amănunte mai puţin măgulitoare, referitoare la biografia candidatului republican la prezidenţialele americane, John McCain, au ieşit la iveală în urma unor dezvăluiri recente făcute de

Amănunte mai puţin măgulitoare, referitoare la biografia candidatului republican la prezidenţialele americane, John McCain, au ieşit la iveală în urma unor dezvăluiri recente făcute de cotidianul "Washington Post".

Potrivit publicaţiei americane, bunicul matern al lui McCain, Archibald Wright, a fost "un nelegiuit", "un aventurier" care a făcut avere din traficul cu alcool, din jocurile de noroc şi din pământurile indienilor achiziţionate la preţuri de nimic.

"Washington Post" a aflat de isprăvile lui Archibald Wright din articolele apărute într-un ziar din Muskogee City (Oklahoma), unde Wright a sosit în 1905, pe când avea 30 de ani.

La închisoare, de mai multe ori

În ianuarie 1908, Wright a fost amendat cu 100 de dolari pentru că ţinea un cazinou ilegal. În noiembrie, a făcut 30 de zile de închisoare pentru acelaşi delict, iar cauţiunea plătită a fost de 1.685 de dolari (echivalentul a 37.000 de dolari contemporani).

În 1909, "bunicul" s-a "reorientat" şi s-a apucat de comerţul ilegal cu alcool. Este arestat în repetate rânduri, iar în final şeriful îi sechestrează toate bunurile. Archibald a reuşit să-şi refacă parte din avere cumpărând de la indieni, pe doar câteva monezi de aur şi un pic de alcool, terenuri ce conţineau zăcăminte de petrol.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite