Bulgarii ni-l fură pe Dracula

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arheologii bulgari au descoperit, la Sozopol, mormântul unui vampir, în cursul săpăturilor efectuate lângă Biserica Sfântul Nicolae, Făcătorul de Minuni.

Informaţia de senzaţie a fost confirmată de fostul ministru bulgar al culturii, în prezent director al Muzeului Naţional al Culturii din Bulgaria, Bojidar Dimitrov. „Pentru oraşul Sozopol este o ştire senzaţională, pentru că până acum nu a mai fost descoperit un astfel de mormânt", a precizat Dimitrov.

Mormântul descoperit de arheologi se află în spatele bisericii şi datează din Evul Mediu - între secolele XII şi XIII. În opinia profesorului Dimitrov, scheletul descoperit în mormânt a aparţinut unui bărbat, înjunghiat în inimă cu un obiect din metal. Faptul că a fost înmormântat lângă biserică demonstrează că era vorba despre un nobil.

În Evul Mediu, oamenii se temeau nu numai de persoanele malefice, dar şi de cele inteligente, cu un intelect peste medie. Pentru a nu deveni vampiri după moarte, credincioşii îi înjunghiau cu un obiect de metal în inimă sau cu un ţăruş din lemn. În jurul bisericii respective din Sozopol au fost descoperite 15 morminte, însă doar scheletul bărbatului despre care se presupune că ar fi fost vampir a fost găsit înjunghiat.

Arheologii bulgari au găsit şi arme cavalereşti. Recent, lângă localitatea Debelt din sud-estul Bulgariei, au fost descoperite şi alte morminte asemănătoare, care demonstrează că oamenii credeau în existenţa vampirilor.

Presa bulgară scrie că această descoperire va ajuta la atragerea unui număr mai mare de turişti pe litoralul bulgăresc. Mai mult publicaţiile bulgăreşti susţin că ar trebui să fie găsit un castel unde să fie expus trupul neînsufleţit al vampirului.

Pentru că în zonă nu este nici un castel medieval, ar putea să fie folosit castelul privat de la Ravadinovo. Cu toate că este construit în ultimii ani, acest edificiu seamănă foarte mult cu palatele din Evul Mediu. Castelul de la Ravadinovo este foarte potrivit să devină un Bran al Bulgariei, susţin ziariştii bulgari.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite