Bulgaria : Operaţiunea „Bastoanele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şaptesprezece agenţi din cadrul poliţiei rutiere bulgare au fost arestaţi pentru fapte de corupţie


Şaptesprezece agenţi din cadrul serviciului bulgar al poliţiei rutiere au fost arestaţi marţi pentru că au colectat în mod regulat sume necuvenite de bani la ieşirea de pe o autostradă, în apropiere de Sofia, a anunţat Nikolai Kokinov, procurorul capitalei bulgare, citat de agenţia AFP, preluată de Mediafax.
Poliţiştii „primeau în mod regulat mici sume (de bani) de la şoferi care voiau să evite o contravenţie. Îşi repartizau banii în fiecare dimineaţă", a declarat Kokinov .

Agenţii au fost arestaţi în cadrul operaţiunii „Bastoanele", al cărei scop este lupta împotriva corupţiei în cadrul poliţiei, a precizat el. Agenţii sunt plasaţi în detenţie pentru o perioadă de 24 de ore, după care tribunalul va hotărî dacă măsura va fi menţinută sau nu.

Alţi 12 agenţi din cadrul poliţiei rutiere au fost arestaţi în mai la Pazardjik şi Plovdiv (sud), pentru practicarea şantajului pe o autostradă, timp de un an. Poliţiştii ascundeau în bastoane banii pe care îi primeau de la şoferi care încercau să evite să primească puncte de penalizare pentru exces de viteză. Radarul era deseori trucat pentru a afişa o viteză mai mare.

În 2010 au fost daţi afară sau sancţionaţi pentru corupţie peste 170 de poliţişti bulgari.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite