Bulgaria: protest cu topoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activişti pentru mediu din Bulgaria vor protesta marţi faţă de amendamentele la Legea forestieră şi vor amplasa în faţa sediului Adunării Generale 240 de topoare, câte unul pentru fiecare parlamentar, relatează site-ul Novinite.com.

Mitingul este organizat de coaliţia de ONG-uri "Pentru Conservarea Naturii în Bulgaria", cu sprijinul altor organizaţii civice. Manifestanţii vor aduce 240 de topoare, câte unul pentru fiecare parlamentar, şi încă un topor pentru premierul Boiko Borisov, pentru a-i cere să pună capăt corupţiei care distruge pădurile din Bulgaria.

Activiştii le vor cere parlamentarilor să nu aprobe amendamentele, care le oferă investitorilor dreptul de a construi în munţii bulgari. Potrivit acestora, pădurile din zonele protejate vor fi cele mai vulnerabile.

Noua lege ar fi o nouă dovadă că statul nu serveşte interesele publice, ci pe cele economice ale unui om de afaceri, bancherul Ţeko Minev, care controlează trei dintre cele patru zone majore de schi din Bulgaria - Bansko, Boroveţ şi Vitoşa.

Coaliţia ecologistă subliniază că Guvernul intenţionează să "taie" 12 la sută din teritoriul Parcului Naţional Pirin, care figurează pe lista mondială a UNESCO, doar pentru a extinde zona de schi Bansko.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite