Bulgaria, în topul destinaţiilor turistice. România, nu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţara vecină, alături de Albania sau Guatemala sunt recomandate de CNN pentru 2011. România nu se află pe listă. Topul primelor nouă destinaţii turistice a fost alcătuit pentru CNN de trei experţi în acest domeniu.

Bulgaria, a noua destinaţie din top, a fost recomandată de Robert Reid, care lăudat-o pentru litoralul Mării Negre, considerat „bijuteria cea mai de preţ" a ţării şi o destinaţie care nu ar trebui ratată de turişti.

De asemenea, se vorbeşte şi despre staţiunile de schi din Bulgaria, ce pot fi vizitate în timpul iernii. „E foarte frumos şi traficul nu este aglomerat. Ai un sentiment de siguranţă", spune Robert Reid, care a călătorit prin Bulgaria anul trecut, folosind un Moscvich din era sovietică, fabricat în 1972, pe care l-a cumpărat cu 500 de dolari.

Reid a mai recomandat americanilor şi vizitarea oraşului Veliko Tarnovo, o veche capitală antică, ca şi oraşul pitoresc, unde se află ruinele romane.

Albania, o viitoare „perlă turistică"

Celelalte două destinaţii surprinzătoare din topul CNN sunt Albania (locul 6) şi Guatemala (locul 8). Albania este considerată „o răsplată pentru orice persoană care vrea frumuseţea Mării Mediterane, fără înghesuiala sau preţurile mari practicate de spanioli sau italieni".

Cea mai recomandată destinaţie este Gjirokastra, un oraş al cărui centru istoric este pe lista siturilor culturale ale UNESCO. Robert Reid îl recomandă pentru construcţiile ce datează din era otomană şi drept un loc „plin de încărcătură istorică".

El crede că, datorită plajelor pitoreşti, a mâncării bune şi a numărului mare de obiective culturale de patrimoniu, Albania nu va mai fi pentru mult timp în afara rutelor turistice populare.

Primele destinaţii din top sunt New York, Noua Zeelandă, Peru (regiunea amazoniană), Barcelona (Spania), Norvegia.

New York, primul în top

Pe primul loc în topul destinaţiilor este, şi în acest an, New York, oraş care va marca, în 2011,  a 10-a aniversare a atacurilor teroriste din 11 septembrie. Vizitatorii îşi vor putea arăta respectul pentru victime la Memorialul Naţional ce se va deschide înaintea comemorării, la Ground Zero.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite