Bulgaria dăunează grav oamenilor de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magnatul Manol Velev, preşedinte al unui club de fotbal, a fost împuşcat mortal în centrul Sofiei Influentul om de afaceri, preşedinte al clubului bulgar de fotbal Akademik, a fost

Magnatul Manol Velev, preşedinte al unui club de fotbal, a fost împuşcat mortal în centrul Sofiei

Influentul om de afaceri, preşedinte al clubului bulgar de fotbal Akademik, a fost împuşcat, ieri, în plină stradă. Incidentul are loc la două luni de la asasinarea unui alt magnat şi preşedinte de club sportiv. Velev a fost împuşcat în cap, în momentul în care intra în clădirea unde se află biroul său, chiar în centrul capitalei bulgare. Starea omului de afaceri, în vârstă de 49 de ani, soţul directoarei agenţiei guvernamentale pentru Tineret şi Sport, Vessela Leceva, este "foarte gravă", au anunţat medicii, citaţi de AFP. Velev este implicat în industria jocurilor de noroc şi în construirea unor baze sportive.

Afacerile sale sunt însă mult mai cuprinzătoare, având interese şi în turism, transporturi, comerţ sau afaceri imobiliare. La jumătatea lunii mai, preşedintele clubului de fotbal Locomotiv Plovdiv, Alexandr Tassev, a fost împuşcat în cap în timp ce se plimba cu maşina prin Sofia. Cu 19 luni în urmă, predecesorul său la conducerea clubului, Gheorghi Iliev, a fost şi el asasinat. Potrivit anchetatorilor bulgari, Tassev şi Iliev erau implicaţi în traficul de stupefiante.Bulgaria, membru UE din 1 ianuarie 2007, se află sub supravegherea Comisiei Europene, în special din cauza progreselor insuficiente în lupta împotriva crimei organizate şi corupţiei, dar şi din cauza ineficienţei sistemului judiciar.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite