UPDATE Interlopul bulibaşă Kiril Raşkov a fost arestat. Autorităţile i-au îngheţat averea liderului de clan. Raşkov s-a îmbolnăvit subit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai multe zile de violenţe, atmosfera continuă să fie tensionată în mai mult de 14 oraşe din ţara vecină.

UPDATE 12.13 Liderul interlop bulgar Kiril Raşkov a fost arestat

Liderul interlop bulgar Kiril Raşkov, implicat în numeroase activităţi criminale, a fost arestat, au anunţat astăzi autorităţile, citate de site-ul Novinite.com.

„Kiril Raşkov, supranumit ţarul Kiro, a fost deţinut şi în prezent se află în oraşul Plovdiv", a declarat secretarul-şef al Ministerului de Interne, Kalin Gheorghiev, pentru postul de televiziune Nova TV.

Raşkov a fost acuzat de proferarea unor ameninţări cu moartea şi riscă şase ani de închisoare în cazul în care va fi găsit vinovat.

Pe de altă parte, autorităţile au îngheţat conturile şi proprietăţile autoproclamatului „ţar al romilor" Kiril Raşkov, anchetat pentru evaziune fiscală.

Kiril Raşkov ar fi fost transportat luni seara în capitala bulgară Sofia după ce clanul său a generat tensiuni etnice fără precedent în această ţară.
Supranumit „Ţarul Kiro", el se află în prezent într-un „loc sigur", a anunţat televiziunea naţională bulgară. Jurnaliştii care lucrează pentru televiziunea publică încearcă să-i găsească pe membrii clanului de romi.

Marţi, agenţii fiscali din Plovdiv au fost acuzaţi că nu inspectează în mod adecvat proprietăţile lui Raşkov.

Krasimir Stefanov, directorul Agenţiei naţionale bulgare pentru venituri, a ordonat anchetarea agenţilor fiscali care au „omis" aparent să verifice cum a putut Raşkov să dobândească luxoasele sale proprietăţi private.

Aseară, peste 170 de persoane au fost interpelate. Poliţia a dispersat manifestanţii, împiedicându-i să ajungă la sediul Parlamentului din Sofia sau la ghetto-urile romilor din provincie. Faţă de ziua de luni, sloganurile rasiste la adresa minorităţilor rome şi turce au fost totuşi mai rare, potrivit estimărilor poliţiei. Procurorul general a cerut parchetelor să aplice cu promptitudine prevederile Codului penal referitoare la rasism şi manifestări violente interetnice, care sunt pasibile cu închisoare până la patru ani.

Partidele naţionaliste continuă să exploateze, din punct de vedere politic, actuala situaţie explozivă, mai ales în perspectiva alegerilor prezidenţiale şi municipale din 23 octombrie.

UPDATE 15.30 Raşkov este foarte bolnav


Liderul interlop bulgar Kiril Raşkov, aflat la originea tensiunilor interetnice din sudul Bulgariei, este foarte bolnav, relatează presa bulgară.
Raşkov a fost internat scurt timp în spitalul Sveti Gheorghi din Plovdiv, marţi seara, conform agenţiei Blitz.
Liderul romilor suferă de o boală la inimă şi riscă să facă stop cardiac după tensiunile interetnice în care a fost implicat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite