Bulgaria propune construirea unui nou pod între Giurgiu şi Ruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bulgaria propune construirea unui nou pod între Giurgiu şi Ruse. Declarația a fost făcută sâmbătă de ministrul bulgar al Dezvoltării Regionale, Liliana Pavlova, în cadrul conferinţei „Strategia Dunării - o posibilitate de construire a regiunilor din Europa", transmite Agerpres.

Liliana Pavlova a afirmat că autostrada care va fi construită între Ruse şi Svilengrad, la graniţa cu Turcia, va necesita un nou pod la Dunăre sau, cel puţin, lărgirea celui existent.

În ceea ce privește finanțarea, ministrul bulgar al Dezvoltării Regionale a afirmat că autoritățile de la Sofia iau în calcul mai mai multe posibilități.

Pavlova nu a exclus varianta obținerii unei finanțări din Qatar, ca în cazul arterei rutiere Ruse-Svilengrad, dar a vorbit și despre posibilitatea ca proiectul să fie finanţat prin programul de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria, notează Agerpres.

Ministrul bulgar al Dezvoltării Regionale a declarat că a fost deja adresată o propunere în acest sens Guvernului român.

Pavlova a subliniat că până la sfârşitul anului urmează să fie finalizat podul peste Dunăre între Calafat şi Vidin, existând deja planuri pentru construirea a încă două poduri între România şi Bulgaria, care vor lega Călăraşi de Silistra şi Bechet de Oreahov.

În momentul de faţă, România şi Bulgaria sunt legate de un singur pod pe toată lungimea porţiunii comune a Dunării - 470 km. Acesta se află între Giurgiu şi Ruse şi a fost inaugurat în anul 1954. Cel de-al doilea pod peste Dunăre între cele două ţări, cel între Vidin şi Calafat, se află în prezent în construcţie, urmând să fie inaugurat la sfârşitul anului în curs sau, cel mai târziu, la începutul anului viitor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite