Interpolul a publicat fotografii cu un presupus complice al autorului atentatului de la Burgas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interpolul a difuzat joi pe site fotografii ale unui presupus complice al atacatorului sinucigaş suspectat că a comis la jumătatea lui iulie un atentat sângeros în Bulgaria, a anunţat organizaţia internaţională de poliţie cu sediul la Lyon, în Franţa, relatează AFP, citată de Mediafax.

Interpolul a publicat, la solicitarea Bulgariei, trei fotografii cu acest presupus complice la atentatul de la Burgas, în care au fost ucişi cinci israelieni, un bulgar şi atacatorul.

Într-una dintre aceste fotografii, provenind din permisul acestuia de conducere, suspectul apare cu părul lung şi ochelari. În celelalte două, nişte imagini prelucrate, bărbatul apare cu părul scurt, cu şi fără ochelari.

Potrivit Interpol, acest suspect probabil vorbeşte engleză cu accent, are 1,70-1,75 metri înălţime, părul şi ochii de culoarea maro închis şi este originar din Orientul Mijlociu.

De asemenea, Bulgaria a solicitat celor 190 de ţări membre ale organizaţiei să publice aceste trei fotografii.

Interpolul a difuzat deja, pe site, fotografia reconstituită pe calculator a presupusului autor al atentatului comis la 18 iulie, în care au fost rănite peste 30 de persoane.

Părţi din capul şi din picioarele acestui bărbat, care încă nu a fost identificat, au fost găsite de către anchetatori în urma exploziei unei bombe, în faţa unui autobuz care urma să transporte turişti israelieni de la aeroportul de lângă Burgas (est) şi până la o staţiune balneară.

Organizaţia de poliţie a decis imediat după atentat să trimită o echipă de colaboratori în Bulgaria, pentru a oferi susţinere anchetatorilor din această ţară.

Interpolul anunţa la data respectivă că mobilizarea unei asemenea echipe a intervenit la solicitarea unui stat membru, într-o situaţie de criză.

Echipe din cadrul Interpol permit furnizarea anchetatorilor naţionali unui acces la o bază de date cu "documente de călătorie pierdute sau furate" aparţinând organizaţiei, care conţine peste 33 de milioane de referinţe.

"Interpolul şi toţi membrii săi continuă să ofere asistenţă Bulgariei în cadrul anchetei şi facilitează schimbul de informaţii", a subliniat joi Jean-Michel Louboutin, directorul serviciilor de poliţie din cadrul Interpol.

Israelul acuză Iranul că a ordonat acest atentat şi pe mişcarea şiită libaneză Hezbollah de executarea lui, acuzaţii pe care cele două le resping cu vehemenţă.

În schimb, autorităţile bulgare s-au arătat foarte prudente, refuzând să acuze Iranul sau Hezbollahul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite