Buget „dur, dar corect“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariile în sectorul public vor fi îngheţate timp de doi ani în Marea Britanie, dar numai pentru funcţionarii care câştigă peste 21.000 de lire pe an.

Cei plătiţi sub această sumă vor primi o mărire de salariu de 250 de lire pe an. Este una dintre măsurile anunţate ieri de ministrul Finanţelor, George Osborne (foto), care a prezentat proiectul de buget pentru anul viitor.

Alocaţiile copiilor vor fi şi ele îngheţate timp de trei ani. Va fi tăiată alocaţia de stat pentru gravide, iar cea pentru maternitate va fi acordată numai la naşterea primului copil. Vor exista reduceri ale bugetului facilităţilor fiscale acordate familiilor. Totuşi, familiile cele mai sărace vor primi o suplimentare cu 150 de lire anual a alocaţiei.

Creştere de TVA

Bugetul mai prevede creşterea TVA, de la 17,5% la 20%, începând din ianuarie 2011. Tot atunci, va fi introdusă o taxa bancară. Bugetul, „dur, dar corect" al lui Osborne mai prevede ridicarea limitei venitului scutit de impozitare cu 1.000 de lire. Măsura va suplimenta cu 850.000 numărul britanicilor scutiţi impozitul pe venit. Bugetul Familiei Regale a fost şi el îngheţat la valoarea de 7,9 milioane de lire pe an.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite