Bucăţi de mortar au căzut din Colosseum - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională scrie despre căderea unor bucăţi de mortar de pe Colosseum, îngrijorarea lui Obama faţă de situaţia Greciei şi reluarea negocierilor dintre palestinieni şi israelieni. Printre alte subiecte, Rusia a sărbătorit Ziua Victoriei, iar programul de screening pentru cancerul de sân a fost afectat mai mult decât era prevăzut.

Bucăţi de mortar au căzut din Colosseum

Trei bucăţi de mortar au căzut duminică de pe Coloseumul de la Roma, dar nimeni nu a fost rănit, iar programul de vizite va fi respectat, transmite Associated Press. Bucăţile, care acopereau circa un metru pătrat, au fost descoperite cu mult înainte ca monumentul să fie deschis pentru public. Deşi inginerii au descrie monumentul ca dând dovadă de o excelentă rezistenţă de-a lungul secolelor, acesta este monitorizat cu atenţie. Un arheolog a declarat că lucrări de consolidare erau deja programate pentru zona respectivă.

Obama, îngrijorat de situaţia din Grecia

Preşedintele american Barack Obama este foarte îngrijorat din cauza crizei economice în care se află Grecia şi a urmărilor acesteia asupra economiilor statelor europene. "Sunt foarte îngrijorat pentru ce se întâmplă în Europa. Grecia adoptă nişte măsuri dificile , dar măcar autorităţile au un plan care necesită măsuri dure", a declarat preşedintele american, într-un interviu acordat televiziunii publice din Rusia. Grecia şi impactul acesteia asupra burselor mondiale reprezintă "ameninţări serioase" pentru Statele Unite, a mai spus Barack Obama, citat de CNN.

Israel şi palestinienii au redeschis negocierile indirecte

Un oficial palestinian a anunţat reluarea discuţiilor indirecte între palestinieni şi israelieni, sub patronajul SUA. Negocierile au fost oprite din cauza proiectului mult disputat al israelienilor, de construire a unor locuinţe în Ierusalimul de Est. Oficialii americani fac presiuni asupra palestinienilor, de a începe negocierile directe cât mai curând posibil, scrie Gulf News. Se aşteaptă ca discuţiile indirecte să revigoreze procesul de pace şi să acopere problemele privind frontierele sau securitatea.

Ziua Victoriei, sărbătorită în Rusia

Rusia a sărbătorit Ziua Victoriei prin cea mai amplă paradă militară de la destrămarea URSS, potrivit AFP. Într-un moment simbolic, soldaţi din Marea Britanie, Franţa, Polonia şi Statele Unite au defilat alături de rachete nucleare care, odată, ar fi avut ca ţintă statele occidentale. "În urmă cu 65 de ani, nazismul a fost învins şi maşina de exterminare a oamenilor a fost oprită. Nu exista decât o singură variantă: victorie sau sclavie. Războiul ne-a făcut mai puternici", a declarat preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev.

Programul de screening pentru cancerul de sân, afectat mai mult decât era prevăzut

Reducerea bugetului alocat pentru un program de screening pentru cancerul de sân, dedicat femeilor cu venituri mici, a forţat câteva cabinete de mamografie să tragă obloanele, potrivit Usa Today. Înscrierile în cadrul programului au fost interzise încă de la începutul anului şi a fost, de asemenea, mărită vârsta de participare, de la 40, la 50 de ani. Modificările au rolul de a reduce numărul de persoane care beneficiază de mamografii, de la 311.000 anul trecut,  la 259.000.




În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite