Bruxelles: Băncile trebuie să contribuie “substanţial” mai mult la salvarea Greciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 17 miniştri de Finanţe ai zonei euro au căzut de acord că băncile trebuie să accepte pierderi substanţial mai mari la obligaţiunile Greciei, relatează "Washington Post".

Raportul auditorilor privind datoria internaţională a Greciei, care a fost discutat la Bruxelles, vineri, de miniştrii de Finanţe ai eurozonei, arată că, pentru a menţine ajutorul internaţional acordat Greciei la nivelul de 109 miliarde de euro, fixat în iulie, datoria Greciei ar trebui redusă cu 60%.

"Ieri am căzut de acord că e nevoie de o creştere substanţială a contribuţiei băncilor", a declarat sâmbătă Jean-Claude Juncker, premierul luxemburghez şi preşedintele consiliului miniştrilor de Finanţe ai eurozonei.

Aceasta înseamnă că acordul din iunie, potrivit căruia băncile ar fi trebuit să şteargă 21% din datoriile Greciei nu mai este valabil.

Ministrul de Finanţe austriac, Maria Fekter, a declarat că negociatorul-şef al eurozonei, Vittorio Grilli, a fost însărcinat să reînceapă negocierile cu băncile.
Banca Centrală Europeană se opune unei reduceri mai mari a datoriei Greciei.

Este de aşteptat ca miniştrii de Finanţe din cele 27 de ţări ale UE, care se întâlnesc sâmbătă la Bruxelles să forţeze băncile europene să strângă capital suplimentar de miliarde de euro pentru "zilele negre" care vor urma.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite