A murit Brooke Astor, "Prima Doamnă a New York-ului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brooke Astor, o doamnă din înalta societate newyorkeză, bine-cunoscută pentru activităţile sale filantropice, care a donat instituţiilor culturale din New York circa 200 milioane de dolari, a

Brooke Astor, o doamnă din înalta societate newyorkeză, bine-cunoscută pentru activităţile sale filantropice, care a donat instituţiilor culturale din New York circa 200 milioane de dolari, a murit.

Avea venerabila vârstă de 105 ani. Figură legendară, Brooke Astor s-a stins din viaţă în reşedinţa sa de weekend din Holly Hill (Briarcliff Manor, N.Y). A fost răpusă de o pneumonie. Imaginea ei de "Prima Doamnă a Filantropiei" a fost umbrită de o dispută din sânul familiei, privitoare la avere şi îngrijirea sa. Timp de decenii, Brooke a fost considerată prima doamnă neoficială a New York-ului. Se deplasa fără grijă din somptuoasele ei apartamente de pe Fifth Avenue până în cartierele sărace din East Harlem pentru a oferi ajutor dezmoşteniţilor sorţii. Cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani, bogătaşa a fost sărbătorită printr-o mare petrecere.

Pentru activitatea sa, Brooke Astor a primit Medalia Prezidenţială a Libertăţii în 1998, cea mai înaltă decoraţie civilă. Ea a donat milioane de dolari unor instituţii pe care le numea "bijuterii ale coroanei New York-ului", cum ar fi Biblioteca Publică, Muzeul Metropolitan de Artă, sala de concerte Carnegie Hall, Muzeul de Ştiinţe Naturale, Parcul Central şi Grădina Zoologică din Bronx.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite