British Petroleum, bun de plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia americană a prezentat o primă factură, în valoare de 69 de milioane de dolari, gigantului petrolier britanic British Petroleum (BP), reprezentând cheltuieli cu lupta împotriva poluării Golfului Mexic, a anunţat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, citat de AFP.

„Administraţia Obama va continua să prezinte cu regularitate facturi companiei, pentru toate costurile legate de lupta împotriva poluării, a anunţat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs.

În plus, se aşteaptă ca plăţile să fie rapide, insistând că este necesar să fie evitată situaţia în care „factura" să fie achitată de contribuabilii americani potrivit unui comunicat al Administraţiei federale. Grupul BP a reuşit să taie conducta aflată la originea scurgerii de petrol din Golful Mexic, pentru instalarea unui echipament care să poată limita poluarea, a anunţat comandantul pazei de coastă americane, amiralul Thad Allen.

O primă tăietură a fost realizată marţi seara, dar cea de-a doua, la nivelul capătului puţului a eşuat miecuri deoarece ferăstrăul cu diamant folosit s-a înţepenit, obligând inginerii să îl înlocuiască cu lame hidraulice. „Acestea nu produc o tăietură curată, dar acum avem o tăietură", a declarat amiralul.

„Următoarea etapă va fi instalarea unui dispozitiv asupra a ceea ce a mai rămas din conductă" pentru a limita scurgerea şi a pompa petrolul la bordul unei nave de la suprafaţă, a adăugat el în cadrul unei conferinţe de presă. Amiralul a precizat că inginerii vor încerca să etanşeizeze acest dispozitiv cu o garnitură „foarte, foarte solidă".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite