Britanicii care vor permis de conducere sunt obligaţi să informeze dacă îşi donează organele în caz de accident grav

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de astăzi, posesorii de automobile din Marea Britanie nu pot obţine un nou permis de conducere dacă nu răspund la o întrebare în ceea ce priveşte donarea de organe.

Această măsură a fost gândită pentru a scurta timpul de aşteptare al pacienţilor pentru transplant de organe, informează Daily Mail.

Toţi conducătorii auto care vor să-şi schimbe online permisul de conducere vor fi nevoiţi să răspundă la întrebarea dacă vor să fie înregistraţi în Registrul de Donatori al Organelor.

Dacă până acum această întrebare era opţională, începând de azi răspunsul este obligatoriu.

În cazul în care şoferii răspund că vor să devină donatori, trebuie să precizeze şi ce organe ar vrea să doneze în caz de accident grav.

Autorităţile speră ca această măsură să dubleze procentul de 29% britanici care sunt înscrişi în Registrul de Donatori al Organelor. Dacă ideea va avea succes, se poate ca procedura să fie aplicată în viitor şi în cazul paşapoartelor.

"În jur de 8.000 de persoane aşteaptă un transplant şi în jur de 1.000 mor anual în timp ce aşteaptă sau pentru că se îmbolnăvesc prea tare şi sunt scoşi de pe lista de aşteptare", a declarat directorul unui spital de transplanturi.

Anne Milton, ministrul Sănătăţii, a spus: "Ştim că 90% dintre persoane şi-au exprimat interesul pentru a dona organe. Vrem să le uşurăm efortul pe care îl depun când îşi schimba permisele dar îi şi încurajăm pe oameni să discute cu cei apropiaţi despre opţiunile lor privind donarea de organe".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite