Britanicii şi-au întocmit planurile retragerii din Irak

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Generalul Jonathan Shaw a trimis documentele la Londra Comandanţii britanici au făcut deja planurile menite să-i permită lui Gordon Brown să retragă, până la sfârşitul anului,

Generalul Jonathan Shaw a trimis documentele la Londra

Comandanţii britanici au făcut deja planurile menite să-i permită lui Gordon Brown să retragă, până la sfârşitul anului, majoritatea trupelor engleze din Irak.

Liderul trupelor britanice din Irak, general-maior Jonathan Shaw, a întocmit un "ghid tactic", pe care ministrul apărării britanic îl va prezenta lui Brown după preluarea prerogativelor de prim-ministru. Potrivit presei britanice, documentul prezintă informaţii despre succesele înregistrate de englezi în pregătirea forţelor de securitate irakiene, dar subliniază pericolul pe care-l prezintă o eventuală staţionare prea lungă în Basra. Ghidul tactic a fost "aprobat" de ofiţerii superiori activi în Irak. Brown va merge la faţa locului şi se va întâlni cu generalul Shaw, precum şi cu alţi comandanţi pentru a hotărî data optimă de retragere a celor 5.500 de militari englezi din Irak. Planul prevede păstrarea unui număr limitat de unităţi de pregătire a trupelor irakiene şi retragerea restului trupelor britanice până - nu mai târziu - la sfârşitul lui decembrie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite