Breivik se visează şeful armatei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anders Behring Breivik a cerut demisia Guvernului de la Oslo şi abdicarea regelului Harald al V-lea, înainte ca el să ofere noi detalii anchetatorilor cu privire la atacurile sângeroase de la Oslo şi de pe insula Utoya, soldate cu 77 de morţi şi numeroşi răniţi.

Totodată, extremistul de 32 de ani a solicitat, în cadrul interogatoriului de vineri, să fie numit în fruntea armatei. Dincolo de doleanţele sale, Breivik a fost foarte vorbăreţ, dar a refuzat să dezvăluie „celulele" organizaţiei Cavalerilor Templieri din care pretinde că face parte.

Potrivit presei britanice, omul de afaceri Alan Lake, unul dintre fondatorii mişcării de extremă-dreapta English Defence League, ar fi Richard Inimă de Leu din manifestul de 1.500 de pagini al norvegianului. Lake - responsabil pentru crearea unei reţele mondiale anti-islamice - , neagă orice legătură cu Breivik şi spune că a refuzat anul trecut să devină membru al Cavalerilor Templieri.

Poliţiştii au povestit jurnaliştilor norvegieni că Breivik s-a interesat dacă fotografia lui a apărut în presă şi câte echipe de televiziune sunt pe urmele lui.

Jurnaliştii de la „The Sunday Telegraph" au cercetat mii de tranzacţii online făcute de norvegian timp de şapte luni. Ei au descoperit că tânărul a cumpărat de pe eBay materialele chimice folosite pentru explozibili, unele fiind achiziţionate contra unor sume mici.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite